Ce spune George Maior despre scandalul de la nivelul SRI

Data actualizării: Data publicării:
george maior

Fostului director SRI George Maior „îi pare rău” pentru retragerea adjunctului său Florian Coldea, pentru că acesta a contribuit „enorm de mult” la reformarea serviciului de informații. Ambasadorul României în SUA a mai declarat la emisiunea Pașaport diplomatic, de la Digi24, că nu își reproșează nimic în legătură cu scandalul de la nivelul SRI în care era vizat alături de Sebastian Ghiţă şi Florian Coldea.

Cristina Cileacu: Numele dumneavoastră a fost implicat într-un scandal recent, în care este implicat fostul dvs. adjunct din momentul în care conduceaţi serviciile secrete şi Sebastian Ghiţă. Ce puteţi să ne răspundeţi?

George Maior: Ce să vă răspund? În primul rând eu am cooperat foarte bine la acea anchetă care s-a desfăşurat în cadrul serviciului, deci eu am fost cel voluntar care am adăugat explicaţii suplimentare dacă a fost nevoie. Lucrurile au fost clare din punct de vedere al acelei cercetări. În 10 ani de zile SRI a devenit unul dintre cele mai puternice din lume, respectate, credibile şi văd acest lucru şi aici, văd peste tot acest fapt. Eu nu cred că putem revizui ceva ce pur şi simplu a contribuit fundamental la racordarea României în circuitul euro-atlantic şi de informaţii şi de cunoaştere. Deci nu am să-mi reproşez nimic şi îmi pare rău că dl. Coldea, care a contribuit enorm de mult la reformarea acestui serviciu, s-a decis să se retragă. Este tot ce pot să spun.

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a dezvăluit recent că în vacanţa din Toscana în care au fost împreună Florian Coldea şi Sebastian Ghiţă au mai fost şi directorul Serviciului Român de Informaţii de la acea vreme, George Maior, precum şi fostul vicepremier Vasile Dîncu.

„Domnul George Maior a dat comisiei de control intern anumite explicaţii. Nu au fost împreună, de exemplu, în Insulele Seychelles. Nu există această informaţie. În Toscana, da”, a declarat Adrian Ţuţuianu, potrivit News.ro, fiind întrebat dacă şi familia Maior a fost împreună cu Sebastian Ghiţă în vacanţe din străinătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri