Ce spune Iohannis despre o eventuală preluare a funcției de președinte al Consiliului European

Data publicării:
Prime Minister David Cameron Tries To Take A Harder Line with Europe
Foto: Guliver/GettyImages

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, întrebat în legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la posibilitatea preluării funcţiei de preşedinte al Consiliului European, că se simte confortabil în postura de preşedinte al României.

Întrebat de jurnalişti dacă s-a hotărât dacă va candida din nou la alegerile prezidenţiale sau este interesat de preşedinţia Consiliului European, aşa cum s-a zvonit, Iohannis a spus că se simte confortabil în postura de preşedinte al ţării noastre.

„Eu sunt acum preşedintele României şi mă simt confortabil în această postură”, a declarat Iohannis, râzând, fără a infirma, totuși, că ar putea fi tentat de o asemenea funcție la nivel european.

În presă au apărut informaţii conform cărora preşedintele Klaus Iohannis ar fi favorit pentru preluarea preşedinţiei Consiliului European, după încheierea mandatului lui Donald Tusk, în decembrie anul viitor. Pe de altă parte, Partidul Național Liberal, din rândurile căruia provine Klaus Iohannis, a anunțat că îl va susține drept candidat la următoarele alegeri prezidențiale pe actualul președinte.

Potrivit unei cutume, președintele Comisiei Europene - organul echivalent unui executiv - revine unui occidental, în timp ce mai noua funcție de președinte al Consiliului European - o funcție mai degrabă onorifică și protocolară - revine unui est-european.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri