Ce spune Ponta despre înlocuitorul lui Viorel Ștefan

Data actualizării: Data publicării:
ionut misa director directie mari contribuabili anaf

Fostul premier PSD are cuvinte de laudă la adresa lui Ionuț Mișa, propus să preia conducerea Ministerului Finanțelor Publice, dar îi dă și câteva sfaturi înlocuitorului lui Viorel Ștefan, începând cu acela al amânării „până după 2020” a impozitului global. Victor Ponta i-a transmis, cu aceeași ocazie, un mesaj și lui Eugen Teodorovici, vorbind despre „noroiul oportunismului”.

Într-o postare pe Facebook, Victor Ponta a spus că-l cunoaște pe Ionuț Mișa, desemnat pentru funcția de ministru de Finanțe, din perioada guvernării sale, 2012-2015.

„Îl consider un tânăr tehnocrat competent, iar activitatea anterioară în Minister i-a asigurat o experiență extrem de utilă! Dar, are nevoie de ceva în plus - rezistență la presiuni!”, a scris fostul premier PSD.

Atrăgându-i lui Mișa atenția că va fi cel mai important om din Guvern după premier, Ponta îi dă și câteva sfaturi:

„1. Să amâne pentru după 2020 acea idee fantezistă a impozitului pe gospodărie (...).
2. Să pună din nou ordine în activitatea ANAF și să oprească rapid dezastrul provocat pe criterii politice și chiar mafiote în ultimele luni, altfel situația bugetară va continua să se agraveze.
3. Să apere Codul Fiscal din 2015 (la care a și contribuit) și să asigure stabilitate și predictibilitate fiscală.
4. Să aplice măsuri sociale și de creșteri salariale așa cum am făcut în 2012 - 2015. Adică, întâi strângi banii și pe urmă îi împarți, să împarți bani pe care nu îi ai este o iresponsabilitate.
5. Să ia măsuri dure împotriva miniștrilor care nu fac plan de investiții. Situația pe primele 6 luni este catastrofală și va avea consecințe grave.
6. Să găsească rapid o soluție la problema banilor europeni care urmau să fie încasați din fondurile de coeziune (fără agricultură). Aici bugetul prevede pentru anul 2017 suma de 1,9 miliarde euro și, în primele 6 luni, am încasat 2,1 milioane (sub 1%)”.

În final, Ponta i-a transmis un mesaj și fostului său „coleg și prieten” Eugen Teodorovici. „Chiar regret că a rămas din nou pe dinafară. Poate însă nu e prea târziu să învețe regula ca «iubim trădarea, dar urâm pe trădători»”, scrie Ponta, adăugând că „altfel, calitățile sale profesionale se vor pierde în noroiul oportunismului”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri