Ce spune Tăriceanu despre o eventuală suspendare a lui Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu_iohannis_presidency

În arcul guvernamental și la nivelul majorității parlamentare nu s-a discutat despre suspendarea șefului statului, Klaus Iohannis, a declarat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

„Această chestiune eu am văzut-o numai vânturată în presă. Nimeni n-a discutat în arcul guvernamental și în majoritate despre suspendarea președintelui", a declarat Tăriceanu, duminică, într-o intervenție telefonică la România TV, potrivit Agerpres.

El a precizat că își dorește ca ședința de luni a Parlamentului în memoria regelui Mihai, la care va participa și șeful statului, să fie "un moment de reflecție".

"Mâine, la Parlament, avem o sesiune specială dedicată omagierii personalității regelui Mihai, și cel puțin în ceea ce mă privește — având în vedere acest moment special și rolul pe care l-au avut regele și dinastia în România ca factor apolitic (...), deci o poziționare deasupra partidelor politice, deasupra disputelor politice (...) — eu aș vrea momentul de mâine, momentul omagial, să ni-l imaginăm ca un imbold și ca un moment necesar de reflecție asupra acestor lucruri importante pentru România", a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă îl va întâmpina pe șeful statului când acesta va ajunge la Parlament, Tăriceanu a răspuns: "Cred că lucrurile acestea n-au niciun fel de relevanță în contextul actual".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri