Ce vă califică? Ministrul turismului: Mama mea e directoare de hotel chiar la 70 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Mircea DOBRE_INQUAM_Octav_Ganea

Toţi ochii au fost aţintiţi azi, pe noii miniştrii desemnaţi. Pe holurile Parlamentului s-a glumit, pe seama ministrului monden de la IMM-uri. Nu au lipsit, nici replicile colorate ale ministrului Petre Daea, de la Agricultură.

Unul personajele atipice din Cabinetul Tudose este Ilan Laufer, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri. Are în spate o carieră mondenă, ce include şi un pictorial la bustul gol.

„În primul şi în primul rând vreau să vă spun aşa: inclusiv congresmanii din SUA au pozat. Am primit o ofertă, mi s-a părut ceva mişto. Sunt foarte ambiţios, ştiu ce am de făcut”, a motivat el.

Susţinut de majoritatea PSD-ALDE, tânărul om de afaceri a trecut fluierând de comisie. Avizul pozitiv, de altfel, a fost dat în bloc tuturor miniştrilor propuşi de social-democraţi.

Mircea Titus-Dobre, ministrul Turismului: Eu am crescut 38 de ani în turism, ca să ştiţi foarte bine! 38 de ani în turism am crescut, da?

Reporter: Ce înseamnă asta, dacă aţi crescut pe litoral înseamnă că aţi crescut în turism?

Mihai Titus-Dobre: Nu, doamnă. Mama mea ca să ştiţi, ca să fie public, este directoare de hotel chiar la vârsta de 70 de ani şi a început la 24 de ani, tatăl meu a fost..

Reporter: Mulţi înainte, să vă trăiască dar nu are nici o legătură cu experienţa dumneavoastră.

Alţi miniştrii au fost încurcaţi de adversarii politici. Parlamentarul USR Florina Presadă a luat-o la întrebări pe Sevil Shaidehh, la plecare, când ministrul Dezvoltării încerca să urce în lift. A acuzat-o că promovează în noul Cod Administrativ o măsură ce scoate Opoziţia din jocul democratic.

În comisia de sănătate, ministrul Florian Bodog a fost întâmpinat cu mesaje de protest prin care i se cerea socoteală pentru gestionarea epidemiei de rujeolă. Audierea s-a încheiat însă cu aplauze din parte puterii.

Vechiul şi în acelaşi timp noul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a reuşit să destindă atmosfera: „Nu intru în categoria celor care critică oaia seara şi dimineaţa mănâncă brânză”.

Teodor Melescanu: „Mă califică faptul că sunt calificat în acest domeniu”.

Opoziţia nu a ratat ocazia de a scoate la iveală bilele negre ale premierului.

Liviu Pop, ministrul propus pentru Educaţie, întrebat dacă va semna sau nu retragerea titlului de doctor al lui Mihai Tudose dacă CNADTCU va da verdict de plagiat: „Evident că asta voi face. Asta am făcut şi în 2012”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri