Ceartă Băsescu-Gorghiu în plenul Senatului

Data actualizării: Data publicării:
senat bun

Senatorii Alina Gorghiu şi Traian Băsescu au avut un schimb dur de replici luni, în plenul Senatului, în cadrul dezbaterilor pe OUG 13. Fosta preşedintă a PNL i-a reproşat senatorului PMP că nu cunoaşte Constituţia, fostul şef al statului replicându-i că el este inginer, dar un inginer mai bun decât un jurist de cameră de comerţ.

senat bun

La dezbaterile asupra legii de respingere a Ordonanţei de urgenţă nr. 13, Traian Băsescu a declarat că a văzut abordări total neprofesioniste printre colegii săi senatori pe care i-a acuzat că nu cunosc legea. El a explicat că Decizia 405/2016 a Curţii Constituţionale (CCR) înseamnă, de fapt, dezincriminarea abuzului în serviciu şi a atras atenţia că inculpaţii pentru infracţiunea de abuz în serviciu vor ataca la CCR codurile penale.

„Azi am făcut un lucru inedit. Am fost deputat în două legislaturi şi acum sunt senator, dar nu am auzit de abrogarea unei ordonanţe deja abrogate. Sigur, am creat un precedent (…) Guvernul a făcut o greşeală uriaşă şi au procedat neconstituţional pentru că s-au prevalat de urgenţă, (…) au vizat interesele unei clientele (…) Liberalilor, care m-au suspendat, alături de PSD, pentru a putea controla Justiţia, le mulţumesc că au preluat discursul meu”, a declarat Traian Băsescu de la tribuna Senatului.

Replica a venit imediat din partea senatoarei PNL, Alina Gorghiu, care l-a acuzat pe fostul preşedinte că nu cunoaşte domeniul despre care vorbeşte.

„Când eşti un fost preşedinte de stat, ai datoria în plenul Senatului să spui adevărul, chiar dacă nu cunoşti foarte bine domeniul. Eu nu o să vorbesc despre vânt în pupa sau tangaj, dar nu tot sistemul judiciar e în eroare şi numai domnul Băsescu ştie care-I adevărul”, a declarat Gorghiu.

Ea a explicat că decizia 405/2016 a CCR nu a dezincriminat abuzul în serviciu şi a dat ca exemplu zecile de hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru abuz în serviciu, date ulterior adoptării de către CCR a deciziei respective.

Traian Băsescu s-a folosit şi el de dreptul la replică şi a făcut aluzie la trecutul Alinei Gorghiu, care a fost jurist la Camera de Comerţ a României. „Aş vrea să fac o precizare fără a mă adresa doamnei Gorghiu. Constituţia nu este gestionată de domnul Vlasov de la Camera de comerţ (…) Recunosc că sunt inginer, dar un inginer mai bun decât un jurist de Cameră de comerţ”, i-a replicat Băsescu Alinei Gorghiu.

Fosta şefă a liberalilor a luat din nou cuvântul spunând că nu-şi va irosi dreptul la replică „pentru replici de doi lei”.

Scandalul a fost închis de senatorul PSD, Şerban Nicolae. „Vă invit să vă daţi replicile între dvs, chiar dacă sunt de doi lei sau mai mulţi lei, până la 200.000 de lei”, a spus Şerban Nicolae.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri