Ceartă în Camera Deputaţilor din cauza programului de lucru

Data publicării:
Valeriu Zgonea parlament FB-1

Pe motiv că şedinţele de joi, din comisii, erau prilej de chiul pentru aleşi, conducerea Camerei Deputaţilor a decis să mute în această zi şedinţele de plen. A fost o dublă lovitură pentru chiulangii, deoarece se aleg şi cu o absenţă, iar pe deasupra pierd şi diurna.

Deputatul Varujan Pambuccian spune însă că noul program nu este eficient şi că e făcut, mai degrabă, de ochii presei. Acesta a dialogat în contradictoriu cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

"Să înţeleg că doar grupul parlamentar PSD mai susţine să lucrăm patru zile", a spus Valeriu Zgonea. "Nu vreau să intru în tabloidul naţional cu discuţia asta. Nu funcţionează acest program, asta este realitatea! (...) Domnule, puteţi să puneţi plen în fiecare zi. Nu încercaţi să transformaţi asta în tabloid", a replicat V. Pambuccian.

Pentru că n-a reuşit să-şi convingă colegul, Valeriu Zgonea şi-a ieşit din fire: „Am înţeles, nemulţumirea este că lucrăm trei zile. Dacă se poate, să lucrăm o zi şi un sfert. Sau putem să aprobăm online şi să nu mai venim. Să primim salariul direct pe card! Cred că asta se doreşte, nu? Dacă putem, să luăm şi decontările pe avion şi să nu mai venim”.

Şi senatorii s-au răzgândit în privinţa progamului de patru zile pe săptămână.

Programul senatorilor nu e diferit de cel al deputaţilor. Am avut două săptămâni în care am prelungit programul dincolo de cutumă, joi am avut plen. Având în vedere că numărul proiectelor de lege care urmează să fie dezbătute şi adoptate a fost diminuat considerabil, Biroul Permanent a luat decizia să facă programul pe care îl cunoaşteţi pentru săptămâna asta, joi declaraţii politice şi lucru în comisii”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului.

Peste 200 de proiecte de lege sunt în lucru în comisiile permanente ale Senatului. Si la Cameră sunt legi care aşteaptă votul. Săptămâna aceasta, însă, deputaţii n-au avut timp pentru niciuna.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri