Cetățeni reprezentați din arest. Parlamentarii pe care i-au votat sunt arestați preventiv sau la domiciliu

Data publicării:
harta alesi lipsa

Odată cu arestarea preventivă a Elenei Udrea, 12.000 de cetăţeni din Neamţ care au votat-o pentru Camera Deputaţilor nu mai au cui să-i spună supărările. După trei luni petrecute în spatele gratiilor, deputatul este acum în arest la domiciliu, deci tot nu poate ajunge la lucrările Parlamentului.

Și deputatul Theodor Nicolescu este în arest preventiv. În 2012 el a fost votat de aproape 15.000 de argeşeni.

După gratii este și deputatul Mircea Roșca.

„Cer Camerei Deputaţilor să mi se ridice imunitatea parlamentară. Sunt total nevinovat, e o dramă ce mi se întâmplă şi din păcate sunt o victimă a contextului politic”, spunea el la finalul anului trecut.

Parlamentarii l-au ascultat şi l-au lăsat la mâna Justiţiei. Deputatul PNL Mircea Roşca a fost arestat preventiv în noiembrie anul trecut, iar de la începutul acestui an e tot în arest la domiciliu. 14.000 de prahoveni au rămas fără reprezentant. Niciunul din cei trei deputaţi nu se poate prezenta la Parlament. Cu toate acestea, mandatele lor rămân intacte, până la o decizie definitivă a instanţei.

„Este încă un argument pentru nevoia revizuirii legilor electorale. Pierderea este de partea cetăţeanului. Nu au pârghii decât cele pe care le are orice alt cetăţean, prin intermediul petiţiilor, semnăturilor strânse, sau prin intermediul unor ONG-uri”, spune Dumitru Borţun, specialist în comunicare politică.

Peste 500.000 de alţi cetăţeni din 16 judeţe nu au, de asemenea, reprezentant în Parlament pentru că aleşii lor au renunţat la funcţii, iar Guvernul nu a mai organizat alegeri parţiale.

Capitala conduce topul. Aproape 80.000 de bucureşteni au rămas fără cei patru aleşi pe care-i votaseră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri