Cioloș confirmă că sunt miniștri care vor candida la alegeri și vor demisiona

Data publicării:
sedinta guvern ciolos

Premierul Dacian Cioloș a confirmat vineri că a avut discuții cu câțiva miniștri care au intenția să candideze la alegerile parlamentare pe liste de partid, precizând că aceștia vor demisiona din Guvern.

sedinta guvern ciolos 3

Întrebat dacă a avut discuții cu unii miniștri care doresc să candideze, Cioloș a răspuns: "Da, am avut discuții cu câțiva dintre ei și probabil, în perioada imediat următoare, o să anunțe ei decizia pe care au luat-o. Evident (că vor demisiona — n.r.), sigur".

Premierul a făcut declarații vineri după participarea la întâlnirea strategică ELI-NP pentru dezvoltarea conceptului 'Laser Valley-Land of Lights — dezvoltare teritorială inteligentă'.

Ministrul economiei, Costin Borc, cel al fondurilor europene, Cristian Ghinea, sunt doi dintre membrii Cabinetului Cioloș care au afirmat că ar fi interesați de o candidatură la alegerile parlamentare. Ghinea chiar a confirmat că negociază cu USR un loc pe listele noii formațiuni. Există informații neoficiale care afirmă că și ministrul transporturilor, Sorin Bușe, ar avea oferte din partea PNL pentru a candida pe listele liberale. Vlad Voiculescu, ministrul sănătății, are și el o ofertă publică din partea USR, în privința căreia nu s-a pronunțat. 

Premierul Dacian Cioloș a declarat în mai multe rânduri că nu va candida la alegerile parlamentare, în pofida solicitărilor și a invitațiilor lansate de președintele Klaus Iohannis și de conducerea PNL de a se înrola în partid și de a candida la alegerile parlamentare. Joi seara, în studiourile Digi24, premierul Cioloș a explicat intențiile sale. Nu candidează pentru a-și onora o promisiune, anume că nu compromite actul guvernării prin implicarea într-o campanie electorală. Cioloș a declarat, în premieră, la Digi24, că dorește să lanseze un proiect-platformă, care să conțină principii de guvernare, proiecte deja demarate și care ar trebui continuate, iar partidele care doresc să-l susțină se pot ralia acestui proiect. Până acum, PNL, prin președintele formațiunii, Alina Gorghiu, a declarat că atâta vreme cât există elemente comune de program, liberalii se raliază unei astfel de inițiative. În opinia lui Gorghiu, după alegeri, axa reformatoare a României este Klaus Iohannis-Dacian Cioloș-PNL.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri