Cioloș negociază cu Dragnea data alegerilor parlamentare

Data publicării:
ciolos la coada la vot - nicu stefanuta

Premierul Dacian Cioloş urmează să aibă o discuţie cu liderul PSD Liviu Dragnea pe tema datei la care vor fi organizate alegerile parlamentare, au declarat, pentru News.ro, surse social-democrate, potrivit cărora PSD ar dori ca scrutinul să aibă loc pe 4 decembrie sau pe 27 noiembrie, mai devreme decât propusese Guvernul.

ciolos tuns - gov.ro

                                                                                                      FOTO: gov.ro

Social-democraţii ar vrea ca alegerile să aibă loc pe 4 decembrie, o altă variantă avansată informal de Guvern fiind 11 decembrie.

”Dacă sunt organizate alegerile parlamentare pe 11 decembrie ne întindem foarte mult cu calendarul. Asta înseamnă că vom avea noul guvern după Anul nou. Facem sesiune extraordinară pentru Guvern, apoi încă o sesiune extraordinară pentru buget. Am ajunge să facem bugetul în februarie anul viitor”, spun surse din PSD.

O altă variantă luată în calcul de PSD, pe care ar dori să o prezinte premierului Cioloş, este organizarea alegerilor mai devreme, pe 27 noiembrie, înainte de expirarea mandatului actualului Legislativ.

”Dacă ar fi organizate alegerile în 27 noiemembrie înseamnă că prin 17 decembrie am avea noul parlament. Şi actualii deputaţi şi senatori îşi încheie mandatul pe 19 decembrie. Deci ar fi două zile în care se suprapun. Nu spunem că nu e imposibil, dar trebuie să vedem cum se poate interpreta legea”, au mai spus surse social-democrate.

Până în acest moment, reprezentanţi ai Guvernului au mai discutat şi cu alţi lideri de partide, printre care şi PMP, care însă s-a opus datei de 4 decembrie, pe motiv că s-ar suprapune minivacanţei de 1 Decembrie.

"Poziţia noastră este fermă că nu considerăm oportun ca data de 4 decembrie să fie data pentru organizarea alegerilor. Credem că cel mai corect este să se găsească o altă dată, întrucât în acea săptămână sunt mai multe zile libere şi, în mod clar, electoratul, care, de obicei, este extrem de activ, profită de aceste zile în detrimentul exercitării votului la vot", a explicat preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri