Cîţu (PNL): Tudose, nu ai sacrificat nebunul. Acum nebunul te sacrifică pe tine

Data actualizării: Data publicării:
citu

Senatorul liberal Florin Câţu lansează, într-o postare pe Facebook care începe cu formula „PSD-ul bate şahul!”, un avertisment către premierul Mihai Tudose, spunându-i că dacă Guvernul aprobă OUG de modificare a Codului Fiscal intră „în colecţia de hamsteri a lui Liviu Dragnea”, iar dacă nu o aprobă, „sacrifică nebunul”, dar va rămâne la Palatul Victoria.

„PSD-ul bate şahul! Tudose, eu te-am atenţionat serios. Nu ai sacrificat nebunul. Acum nebunul o să te sacrifice pe tine”, scrie Florin Câţu, vicepreşedinte PNL.

El îi prezintă premierului două scenarii legate de OUG privind modificarea Codului Fiscal şi de viitorul său politic.

„Ai două variante: 1. aprobi ordonanța astăzi şi intri în colecţia de hamsteri a lui Dragnea; 2. nu aprobi ordonanţa astăzi, sacrifici nebunul de Crăciun şi apuci să impodobeşti bradul de Crăciun în Palatul Victoria”, îi transmite senatorul liberal lui Tudose.

„Tic-Tac, Tic-Tac … am pornit ceasul. Urmează mutarea ta!”, îşi încheie Câţu postarea.

Modificarea Codului fiscal va fi adoptată prin Ordonanţă de Urgenţă în şedinţa de miercuri a Guvernului, iar actul normativ va prevedea şi transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, măsură contestată de sindicate, precum şi scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, decizie contestată de către primari, care au susţinut că astfel se vor reduce considerabil încasările la buget şi, prin urmare, banii pentru investiţii. Noile prevederi fiscale au fost criticate şi de patronate, dar şi de către preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că „marea revoluţie fiscală” se transformă într-o „bulversare fiscală” ce va băga România „într-o aventură economică şi fiscală cu final trist”.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri