Clotilde Armand a depus o contestație la Biroul Electoral al Sectorului 1 

Data publicării:
clotilde armand-4

Am depus o nouă contestaţie la biroul electoral de sector, cu cerere de intervenţie în interes propriu şi excepţie de neconstituţionalitate. În rezumat, un primar ales cu 10% din votanţii înscrişi pe liste nu poate fi reprezentativ. De la început USB s-a pronunţat împotriva legii alegerilor locale într-un singur tur”, a anunţat Clotilde Armand pe Facebook.

 

Clotilde Armand a atras atenția că dacă mandatul contracandidatului său de la PSD, Daniel Tudorache, va fi validat, acesta va avea o reprezentativitate foarte redusă.

„Noi luptăm pentru reprezentativitate. Nu ne convine că o mână de oameni confiscă puterea cu anumite legi, cu reprezentanţii lor în birourile electorale unde sunt doar reprezentanţi ai partidelor politice. Aceasta este una dintre metodele prin care vom acţiona şi în viitor astfel încât clasa politică să ne reprezinte”, a precizat candidata USB.

Preşedintele USB, Nicuşor Dan a anunţat, miercuri, că va cere Autorităţii Electorale Permanente să permite accesul la sacii cu buletine de vot pentru a putea fi verificat modul în care au fost numărate voturile pentru Clotilde Armand, candidata partidului la Primăria Sectorului 1.

De asemenea, USB a continuat demersurile în justiție pentru a obţine renumărarea voturilor în 18 secţii de votare din sectorul 1. Cererea inițială a partidului a fost respinsă de Biroul Electoral de Sector pe motiv că  formaţiunea politică a dat dovadă de lipsă de diligenţă privind reprezentarea în cadrul procesului electoral”.

„Vom cere judecătorilor de la Judecătoria Sectorului 1 să dispună renumărarea voturilor”, a spus Nicuşor Dan.

Președintele USB a precizat că nu cere un lucru extraordinar, el amintind că şi la ultimele alegeri prezidenţiale din Statele Unite s-a dispus renumărarea voturilor din statul California. ”Nimeni n-a spus că-i o problemă de democraţie în Statele Unite”, a spus liderul USB. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri