Clotilde Armand: Tăriceanu în funcție, un afront adus democrației

Data publicării:
clotilde armand in fata ta 1

Clotilde Armand, vicepreședintele Uniunii Salvați România, a reacționat pe Facebook la declarațiile președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în legătură cu DNA.

clotilde armand in fata ta

Într-un „apel către parlamentari”, postat și pe site-ul Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu le cere colegilor să nu mai voteze nicio cerere DNA de ridicare a imunităţii până la finalul actualei legislaturi.

„Este binecunoscută poziţia mea potrivit căreia DNA nu mai slujeşte de mult Justiţia, ci, în spatele paravanului luptei necesare şi legitime cu corupţia, a devenit prea adesea un instrument folosit pentru anihilarea adversarilor politici ai celor care dirijează pe căi oculte activitatea acestei instituţii. Scenariul din campania electorală pentru alegerile locale, când DNA a scos în public cu surle şi trâmbiţe mediatice tot felul de dosare inconsistente, motiv pentru care au fost respinse de instanţe sau despre care nu s-a mai auzit nimic, dar care şi-au atins atunci scopul eliminării din cursă a unor candidaţi nedoriţi şi incomozi, se repetă acum înaintea campaniei pentru alegerile parlamentare”, susţine preşedintele Senatului.

Este inadmisibil ca Tăriceanu să folosească poziția de președinte al Senatului și aparatul de funcționari din subordine ca să-și poarte războaiele personale împotriva justiției. Fiecare zi în care Călin Popescu-Tăriceanu rămâne în poziția de președinte al Senatului este un afront adus democrației din România”, comentează Clotilde Armand.

La rândul ei, face un apel către nr. 2 în stat, prilej de a aminti, ironic, de celebrul episod când șeful Senatului a intrat prin spate și nu a stat la coada pentru permisele auto, dar și de recentele evoluții din ALDE, care se confruntă cu o revoltă a tinerilor din partid: „Domnule Tăriceanu, până și colegii dvs. din cadrul ALDE sunt scârbiți de felul în care ați transformat formațiunea într-un colac de salvare pentru toți penalii care au nevoie de un loc eligibil pe liste pentru a se bucura de imunitate în perioada 2016-2020. După ce „ați sărit” coada acum ''săriți calul'' ca să apărați penalii din Parlamentul României”, spune Clotilde Armand, adresându-se lui Călin Popescu Tăriceanu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri