Clotilde Armand vrea mai puțini parlamentari, care să lucreze opt ore pe zi

Data publicării:
clotilde armand in fata ta 1

Consilierul local în Sectorul 1 a precizat că Uniunea Salvați Bucureștiul (USB) cere limitarea numărului de parlamentari la 300, dintre care 100 pentru Senat și 200 pentru Camera Deputaților. 

„În ideea că nu schimbăm acum structura bicamerală, cerem limitarea numărului de parlamentari la maxim 300, din care 100 pentru Senat și 200 pentru Camera Deputaților. Propunem câte doi senatori și 4 deputați pentru fiecare județ, sector al Bucureștiului și Diaspora”, a scris Clotilde Armand pe Facebook. 

De asemenea, USB vrea ca parlamentarii să lucreze opt ore pe zi și să aibă maxim cinci săptămâni de vacanță pe an. 

„Cerem ca parlamentarii să muncească efectiv 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână și să nu aibă decât maxim 5 săptămâni de vacantă pe an, la fel ca restul angajaților. SUA au 535 parlamentari la o populație de peste 300 milioane locuitori, în timp ce România are 588 de parlamentari pentru numai 20 milioane de locuitori”, a precizat Clotilde Armand. 

USB a atras atenția că și Guvernul trebuie să limiteze numărul de Ordonanțe de Urgență emise și să le folosească doar în situații „excepționale”

„Un parlament mai mare nu aduce beneficii. În România post-1990, procesul legislativ a fost în fapt preluat de Guvern, care legiferează prin Ordonanțe de Urgență, fenomen necunoscut în SUA. Între 2003-2014 au fost emise 1548 ordonanțe de urgență, în medie 145 OUG pe an, sau o situație de urgență la fiecare 2,5 zile.

Numărul și costul parlamentarilor devine de nesuportat pentru populația României. Numărul de parlamentari, salariile parlamentarilor, bugetele Camerei Deputaților și Senatului, pensiile și avantajele materiale ale parlamentarilor cresc metastazic de la un an la altul.

Prin aceste măsuri propuse, vrem să evitam hei-rupismul permanent, vrem ca procesul legislativ să se desfășoare în Parlament cu o viziune pe termen lung, iar OUG să nu mai fie folosite decât în cazuri cu adevărat excepționale”, a subliniat Clotilde Armand pe Facebook. 

Clotilde Armand, candidata Uniunii Salvați Bucureștiul (USB) la Primăria Sectorului 1, a anunțat că a ales să fie consilier în Sectorul în care a și candidat și a renunțat la cel din Consiliul General al Capitalei.  Ea a declarat că vrea să fie alături de comunitatea din Sectorul 1, unde a obținut și 28% dintre voturile de la alegerile locale, și să respecte promisiunile pe care le-a făcut în campania electorală. 

Citiți și:

DOCUMENT. Motivele pentru care a fost respinsă cererea USB de renumărare a voturilor
Clotilde Armand şi USB nu renunţă la renumărare: merg la BEC şi nu exclud excepţia de neconstituţionalitate 
Clotilde Armand: Am făcut tot ce am putut
Cine este Clotilde, franţuzoaica de la Sectorul 1 în faţa căreia au tremurat PSD şi PNL
Scor foarte strâns la Sectorul 1. Clotilde Armand, candidata USB: Dacă am câștigat voi fi onorată și voi începe să muncesc 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri