Coaliţia de guvernare, după votul dat pentru şefia SIE

Data publicării:
guvern

Cu toate eforturile social-democraţilor de a împiedica asigurarea cvorumului de la votul pentru şefia SIE, UNPR, partid din coaliţia de guvernare, le-a stricat planurile. Votul le-a dat speranţe liberalilor, care acum se gândesc la un nou pas - moţiunea de cenzură pentru această toamnă. Asta după ce la începutul lunii un astfel de demers a picat.

„Mă gândeam azi, cu Blaga (n.r. Vasile Blaga, copreședinte PNL) în sală, văzând numărul de voturi, să ştiţi că e suficient şi necesar pentru o moţiune de cenzură. Cu acest număr de voturi pică orice guvern din România”, a spus, marţi, Alina Gorghiu, copreşedintele PNL.

Cu toate acestea, liderii social-democraţi nu sunt îngrijoraţi că guvernarea va avea de suferit. Ei se declară împăcaţi cu decizia UNPR de a susţine o propunere a preşedintelui Klaus Iohannis alături de Opoziţie.

Partidul este întărit, tot timpul PSD-ul, când a fost în situații de genul acesta, s-a strâns, a devenit mai unit”, a spus Liviu Dragnea, coordonatorul politic al PSD.

„Majoritatea parlamentară nu s-a destrămat. Ce fel de semnal să fie îngrijorător? Vom vedea cum vor evolua lucrurile în perioda de toamnă”, a afirmat şi Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Buzău.

Va continua guvernarea până în 2016?

„Coaliţia UNPR - PSD - ALDE există şi va merge în continuare. Pe probleme de securitate naţională, domnul preşedinte al UNPR s-a exprimat în ultimii cinci ani consecvent, îl sprijnă pe preşedintele României în problemele de securitate naţională indiferent cum îl cheamă”, spune Marian Oprişan, vicepreşedintele PSD.

Dacă la PSD e linişte, colegii din Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) spun că e nevoie ca Victor Ponta să revină în ţară cât mai repede pentru ca lucrurile în coaliţie să se lămurească.

Ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament, fără îndoială, îmi ridică şi mie nişte semne de îndoială referitoare la modul în care funcţionează coaliţia guvernamentală şi majoritatea. Vreau să cred că este doar o defecţiune de parcurs şi, de aceea, cred că este nevoie ca odată cu revenirea premierului în ţară să facem o discuţie foarte serioasă”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Nu este prima dată când UNPR votează alături de Opoziţie. S-a mai întâmplat la şedinţa pentru Strategia Naţională de Apărare. Atunci spuneau, ca şi acum, că respectă interesul naţional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri