Codul bunelor maniere pentru aleși. Cum trebuie să se poarte și să se îmbrace parlamentarii

Data publicării:
conduita

Elaborarea acestui document este unul dintre angajamentele luate de România în faţa Comisiei Europene, în perspectiva Raportului pe justiţie.

De la îmbrăcăminte, la felul în care ar trebui să manipuleze informațiile pe care le obțin ca urmare a statutului lor, toate sunt cuprinse într-un document intitulat - Codul de conduită al Parlamentarului.

Parlamentarii trebuie să aibă o ţinută decentă şi să se comporte demn şi civilizat, atât în cadrul Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru a asigura solemnitatea şedinţelor şi pentru a nu aduce prejudicii imaginii Parlamentului, cât şi în relaţiile pe care le au cu cetăţenii.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a fost de multe ori deranjat de faptul că deputații au venit uneori doar în cămașă, fără sacou, sau purtând blugi. Parlamentarii vor fi obligați să poarte costum atunci când vin la tribună pentru a ține un discurs

Fiecare parlamentar trebuie să promoveze principiile cuprinse în acest cod în exercitarea mandatului său şi să devină un model pentru ceilalţi cetăţeni.

Valeriu Zgonea speră ca acest Cod de conduită să fie realizat până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri