#COLECTIV. Un senator ALDE cere să fie audiaţi jurnalişti şi şefi ai STS şi ai MAI 

Data publicării:
foto logo colectiv club imagine colectiv ro-6

Senatorul Dian Popescu a trimis o solicitare oficială preşedintelui Comisiei de Apărare pentru înfiinţarea acestei subcomisii, iar decizia în privinţa ei poate fi luată săptămâna viitoare.

„Noi nu ne amestecăm şi suprapunem cu ancheta organelor de urmărire penală. Pe noi ne interesează să vedem şi să ieşim în spaţiul public să închidem odată speculaţiile dacă a fost o mână criminală sau un accident”, a declarat Dian Popescu.

Preşedintele Comisiei de Apărare a confirmat că propunerea urmează să fie discutată la următoarea şedinţă.

Iniţiatorul susţine că ar putea fi invitaţi la Comisie şi jurnaliştii care au scris despre tragedia din clubul Colectiv.

Comisia de Apărare are în control parlamentar şi STS. Ministerul de Interne, cu toate structurile subordonate, este în controlul parlamentar al Comisiei de Apărare. Va trebui să-l invităm pe domnul preşedinte Băsescu, dânsul este cel care aruncă în spaţiul public o serie de semne de întrebare. Trebuie să invităm inclusiv jurnalişti care au scris o serie de lucruri despre ce s-a întâmplat la Colectiv”, a declarat senatorul ALDE.

Totuși, nu toţi membrii Comisiei de Apărare văd cu ochi buni utilitatea acestei subcomisii.

Cred că ceea ce ar trebui noi să facem la începutul lunii februarie este să invităm toţi reprezentanţii şi factorii de decizie din Ministerul de Interne să vedem unde putem să ajustăm legislaţia în sensul de a o îmbunătăţi. Nu cred că noi în comisia de specialitate din Senat am fi comisia care am avea autoritatea de a audia pe cineva”, a declarat senatorul PNL Traian Igaș.

În urma incendiului din clubul Colectiv au murit 63 de oameni.

Citiți și:

Nou termen în dosarul Colectiv

Efectul #Colectiv. De zece ori mai multe sesizări privind siguranţa în cluburi şi cafenele

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri