Comănescu le cere politicienilor să nu-și mai aroge realizările UE

Data publicării:
LAZAR COMANESCU ministrul afacerilor externe agerpres 8100421

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că politicienii de la nivel naţional ar trebui să renunţe, pe cât posibil, la tentaţia ca atunci când se prezintă anumite realizări, toate să fie puse pe seama contribuţiei lor, şi întotdeauna, când apar dificultăţi, să se spună că acelea derivă de la Uniunea Europeană.

lazar comanescu_original_dsc_2377
Lazăr Comănescu, ministru de Externe

Întrebat ce înseamnă ca Uniunea Europeană să fie mai aproape de cetăţenii săi, Lazăr Comănescu s-a referit la comunicare. El a arătat, citat de news.ro, că ”este important ca politicienii la nivel naţional, şi nu numai politicienii, să renunţe, pe cât posibil, la tentaţia ca, atunci când se prezintă anumite realizări, toate să fie puse pe seama contribuţiei lor şi, întotdeauna, când apar dificultăţi, să se spună că acelea derivă de la Uniunea Europeană”

El a menţionat că trebuie să fim oneşti cu noi înşine şi să spunem că ceea ce s-a realizat în decursul celor aproape 60 de ani de la Tratatul de la Roma nimeni nu poate nega că este rezultatul tocmai al acestui proces de integrare.

Lazăr Comănescu a mai declarat că este important să se pună în aplicare un principiu fundamental al construcţiei europene, şi anume cel al subsidiarităţii.

”Am sentimentul că, dincolo de faptul că în implementarea acestui principiu există în continuare locuri de a face mult mai bine, mai este o problemă, nu ştiu dacă nu există interpretări diferite cu privire la ceea ce înseamnă subsidiaritatea, şi acest lucru afectează însuşi aplicarea acestui principiu”, a mai spus Comănescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri