Comisia juridică a Senatului: Gabriel Oprea poate fi urmărit penal

Data publicării:
Gabriel Oprea sedinta de Guvern gov 2

ACTUALIZARE 13:55 Comisia juridică a dat aviz pozitiv, cu nouă voturi pentru și unul împreună. Gabriel Oprea ceruse amânarea votului și retrimiterea dosarului său la DNA, pentru că procurorii nu ar fi avut competența să facă această solicitare către Senat.

Avizul Comisiei este consultativ, ultimul cuvânt îl va avea plenul Senatului.

ACTUALIZARE 13:40 „Am respectat legea, sunt un om care înțelege, sunt și om politic. Înțeleg jocurile de putere. Vreau să vă mai spun ca întotdeauna am respectat legea”, a declarat Gabriel Oprea, după ce a ieșit de la Comisia juridică. „Sunt un om care a ajutat justiția, sunt un om care nu mi-e frică de nimeni și de nimic, atâta timp cât sunt nevinovat. Cine nu (sic!) muncește poate mai și greșește, asta le-am spus colegilor”, a precizat fostul ministru. „Nu am avut o zi de concediu”, a repetat el.

 ACTUALIZARE 12:40 Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, i-a dat dreptate, marți, fostului vicepremier Gabriel Oprea, care a spus că cel care a semnat sesizarea către Senat de ridicare a imunității sale n-ar fi avut competență.

Scrisoarea lui Gabriel Oprea va fi pe masa Comisiei juridice, care va considera dacă este nevoie de o acțiune pe baza acelei scrrisori. Ceea ce vă pot spune e că solicitarea Parchetului nu a fost adresată Senatului de ridicarea imunității unui senator, ci unui fost ministru care în momentul de față este membru al Senatului și de aceea scrisoarea a fost adresată direct Senatului și nu prin ministrul justiției, a spus Călin Popescu Tăriceanu. 

De îndată ce vom primi raportul de la Comisia juridică vom aduce în dezbaterea plenului solicitarea înaintată Senatului și Senatul va vota pentru sau împotriva ridicării imunități. Nu știu să vă spun când întocmește Comisia juridică raportul. În principu, mâine este zi de plen, putem să convocăm plenul și să dăm votul, a mai spus Tăriceanu.

ACTUALIZARE 11.40  Fostul ministru de Interne CONTESTĂ ANCHETA DNA. El a trimis Senatului o scrisoare prin care cere retrimiterea la DNA a dosarului în care este anchetat.


Gabriel Oprea este acuzat că ar fi folosit în mod abuziv escorta poliţiei rutiere în perioada în care a fost ministru.

Avizul de astăzi al Comisiei juridice este unul consultativ. Decizia finală privind imunitatea lui Gabriel Oprea aparţine plenului Senatului. 

Gabriel Oprea le-a cerut colegilor, săptămâna trecută, să-i ridice imunitatea.

PSD a anunțat că va vota pentru ridicarea imunității șefului UNPR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri