Comisia juridică s-a pronunțat asupra ridicării imunității a doi deputați: Marko Attila - aviz negativ, Cătălin Teodorescu - aviz pozitiv  

Data publicării:
dosare captura

ACTUALIZARE 12.45 Deputații au dat aviz pozitiv, cu 14 voturi pentru și unul împotrivă pentru ridicarea imunității deputatului Cătălin Teodorescu (PDL), dar au respins ideea ridicării imunității parlamentarului Marko Attila (UDMR), deja condamnat la trei ani închisoare cu suspendare într-un alt dosar de retrocedare ilegală.

Cătălin Teodorescu a venit la şedinţă însoţit de un avocat și a declarat la ieşirea din şedinţă că are încredere în justiţie.

Marko Attila a lipsit de la şedinţa comisiei juridice.

Cererea Parchetului de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, a anunţat vicepreşedintele Comisiei, Ciprian Nica.

Nica a precizat că voturile au fost 13 "pentru", două "împotrivă" şi două abţineri şi pentru a fi aprobată această cerere erau necesare 14 voturi "pentru", adică jumătate plus unu din numărul membrilor comisiei.


Este de așteptat ca astăzi deputații juriști să finalizeze acest raport, însă cel mai probabil încuviințarea arestării celor doi deputați va fi supusă votului în plenul Camerei Deputaților abia mâine.

Cei doi deputați au făcut parte din comisia care în martie 2011 au aprobat să i se plătească omului de afaceri Stelian Gheorghe suma de 380 de milioane de lei, pentru un teren care în realitate valora mult mai puțin.

Citiți și: 

Cazul Marko Attila. MAE îi răspunde vicepremierului Ungariei: Infracțiunea se pedepsește indiferent de etnie
Instanţa supremă a decis: Alina Bica rămâne în arest

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri