Comisia pentru Justiție a suspendat lucrările din cauza decesului Regelui. Ce spun PNL și USR

Data publicării:
iordache
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Parlamentarii Comisiei speciale pe legile Justiției au suspendat lucrările comisiei pentru o zi, până miercuri, la solicitarea președintelui comisiei Florin Iordache. Comisia avea program până la ora 19:00, iar ședința va continua miercuri, după plenul Camerei Deputaților.

iordache
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Propun să suspendăm lucrările comisiei, ținând cont că este o zi deosebită, este ziua în care a decedat Regele Mihai, să continuăm mâine după plen începând cu ora 14:00”, a spus Florin Iordache. Propunerea a fost susținută de toate grupurile parlamentare.

Parlamentarii PNL și USR doresc întreruperea lucrărilor Comisiei pe legile Justiției pe toată perioada doliului național, propunerea fiind făcută în ședință de deputatul USR Stelian Ion, după ce Florin Iordache a anunțat suspendarea lucrărilor.

Senatorul USR George Dircă a anunțat că parlamentarii Uniunii vor solicita în cadrul Biroului Permanent ca miercuri să fie o ședință solemnă și totodată în aceste trei zile de doliu național Parlamentul să comemoreze personalitatea Regelui Mihai I.

„Este un moment în care trebuie să reflectăm și să nu uităm că el a fost tratat nedrept - după Revoluția din 1989 i s-a refuzat venirea în țară. A fost tratat într-un mod nedrept, cu totul nejustificat și în acest moment trebuie ca toate partidele și toată lumea să avem o convenție și în aceste trei zile să încetăm orice discuție în contradictoriu și să comemorăm trecerea Majestății sale în neființă”, a spus parlamentarul.

Solicitarea USR este susținută de parlamentarii liberali.

„Regele Mihai rămâne unul dintre simbolurile mari ale istoriei noastre naționale. Transmit pe această cale condoleanțe membrilor familiei Casei Regale și îmi exprim în aceste moment dificile speranța că exemplul Regelui Mihai ne va îndemna pe toți la mai multă înțelepciune și sacrificiu pentru interesele țării noastre. Intervine într-un moment foarte dificil acest moment tragic, un moment în care suntem prea adânc și prea mult despărțiți în vederile noastre despre cum trebuie să arate țara și viitorul ei. Și poate că aceste zile de doliu vor prilejui și o reflecție pentru cei care au astăzi puterea în mână cu privire la responsabilitățile pe care le au atunci când folosesc această putere și, în Parlament și la Guvern, și îi îndemn să asculte mai mult de rațiune și de ceea ce spun cei din stradă, societatea civilă, de ceea ce spune opoziția, pentru că ceea ce propunem noi nu este împotriva României, ci pentru interesele ei”, a subliniat deputatul PNL Cătălin Predoiu.

El a arătat că toți membrii Opoziției au propus, într-o pauză anterioară de consultări, întreruperea acestor lucrări și susțin în continuare încetarea acestor discuții în comisie până când fiecare dintre parlamentari „traversează aceste zile cu demnitate și liniștea necesară unui astfel de moment”. „Sper ca PSD să ia act și de aceste solicitări și să întrerupă lucrările comisiei pe durata zilelor de doliu național”, a adăugat parlamentarul PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri