Conducerea PSD a respins reinstalarea lui Gheorghe Nichita la șefia filialei ieșene

Data publicării:
agerpres 7951844 gheorghe nichita

Foto: Agerpres Foto

Astăzi (n.red. — luni) am analizat în BPN adresa și solicitarea de la domnul Nichita însoțită de o hotărâre a Biroului Permanent Județean de reinstalare în funcția de președinte al organizației PSD Iași. Biroul Permanent Național a invalidat hotărârea Biroului Permanent Județean și a respins reinstalarea domnului Nichita în funcția de președinte al organizației județene și în continuare președintele interimar al organizației de Iași este domnul Nechiforel Lupu, care a fost instalat în această funcție interimară de Comitetul Executiv Național”, a spus Dragnea la finalul ședinței Biroului Permanent Național al PSD.

Gheorghe Nichita s-a autosuspendat din funcția de primar al Iașiului în urmă cu circa patru luni, după ce procurorii DNA au început să îl cerceteze penal. Tot în cursul lunii mai, Nichita s-a autosuspendat și din funcția de vicepreședinte al PSD și de lider al filialei județene. El a revenit în funcția de lider de organizație județeană în urma unei decizii luate recent în cadrul BPJ al PSD Iași.

Nichita este cercetat sub control judiciar, fiind acuzat de procurorii DNA că în perioada ianuarie-aprilie, abuzând de funcția de primar, i-a determinat pe Liviu Hliboceanu, director general al Poliției Locale Iași, și Ștefan Avîrvarei, șef serviciu în cadrul poliției, dar și pe alte persoane din cadrul instituției pe care o conducea să efectueze, personal sau prin intermediari, verificări în baze de date care conțin informații ce nu sunt destinate publicității, iar ulterior să le folosească și să permită accesul unor persoane neautorizate la acestea, pentru a obține personal foloase nepatrimoniale necuvenite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri