Conflictul ANAF – Intact. C. T. Popescu: Klaus Iohannis a afectat funcția prezidențială, prin intervenția sa

Data publicării:
ctp

 „Este, după părerea mea, această intervenție a domnului Iohannis la fel de nocivă ca atacurile repetate - pe care cu siguranță nu le-am uitat - ale predecesorului său, Traian Băsescu, împotriva televiziunilor din trustul Intact, de la pupitrul Cotrocenilor, deci folosind funcția prezidențială. Acum, ce face domnul Iohannis? E vorba, aici, de exact funcția prezidențială, pe care domnul Iohannis o afectează prin această intervenție. Mai întâi, este dezechilibrată ieșirea domniei sale, ca frecvență a expunerii publice. Trec săptămâni, chiar luni uneori – și se întâmplă lucruri - fără să cunoaștem poziția domnului Iohannis în legătură cu ele. Și acum, dintr-odată, simte nevoia să se pronunțe în conflictul dintre o societate privată și Fisc. Domnul Iohannis nu avea a spune nimic în legătură cu cele întâmplate, era responsabilitatea instituțiilor statului, a justiției, în ultimă instanță, a guvernului”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Domnul Iohannis nu a fost de față, nu știe ce s-a întmplat acolo, deci a pierdut un bun prilej de a tăcea, cum o face de obicei. Dacă tot a considerat că trebuie să deschidă gură, ar fi putut să spună: să se aplice legea, nici mai mult, nici mai puțin decât prevede ea, dar fără ca libertatea de exprimare a oamenilor care lucrează în trustul Intact să fie blocată în vreun fel. Pentru că nu este vorba de așa ceva, nu există nicio hotărâre, nicio referire la întreruperea emisiei acestor televiziuni. Este vorba doar de confiscarea acestor sedii. Asta era o poziție la care nu am fi avut de obiectat”, a adăugat jurnalistul.

Preşedintele a numit „banal motiv administrativ” decizia judecătorească de confiscare a clădirilor în care funcţionează televiziunile familiei Voiculescu.

„Nu pot decât să bănuiesc că este vorba de un calcul politic al domnului Iohannis. Caută voturi și intr-o zonă în care nu avea în mod normal. Dar este un calcul politic prost, pentru că va pierde mult mai mult decât câștigă din acest gest. Și la urma urmei, nu asta ne interesează, ci faptul că a afectat funcția prezidențială și încrederea cetățenilor în ea, prin această intervenție și, mai ales, prin cuvintele pe care le-a utilizat”, a apreciat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri