CONFRUNTARE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Cum comentează analiștii politici strategiile pentru turul II ale celor doi candidați

Data publicării:
BULETIN VOT

CONFRUNTARE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Candidatul PSD Victor Ponta mizează pe votul tuturor, inclusiv al unor contracandidaţi, precum Dan Diaconescu sau Corneliu Vadim Tudor. Acestei strategii i se adaugă, refacerea Uniunii Social-Liberale, Victor Ponta anunţând ca viitor premier pe un alt fost candidat. „Am propus si consider ca fiind cea mai buna soluţie în aceast moment pentru funcţia de prim-ministru pe preşedintele Partidului Liberal, domnul Călin Popescu Tăriceanu”, a spus Victor Ponta.

CONFRUNTARE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. A făcut foarte bine când l-a preluat pe Tăriceanu ca pereche simbolică, făcând cu el tandem, un om deja cunoscut, un om despre care se spune că a guvernat bine, a cărui amintire este pozitivă. Astfel de tandemuri merg foarte bine - un fel de motoare în doi timpi, cu două pistoane care funcţionează şi acoperă o arie mai mare de impact”, a spus Dumitru Borțun, specialist în comunicare politică.

CONFRUNTARE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În oglindă, candidatul ACL, Klaus Iohannis, a refuzat orice negociere pentru a fi susţinut în turul al doilea de foştii săi contracandidaţi. În schimb, mesajul public al candidatului ACL a cunoscut accente diferite: „Vreau să mă uit în ochii lui şi să-i spun: Domnule Ponta, habar nu aveți cum să guvernaţi o ţară, cum vreţi să fiţi preşedinte?!”, a spus Klaus Iohannis, candidat ACL.

CONFRUNTARE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. La domnul Iohannis, la acest nivel al mesajelor publice, se vede o anumită intensificare, o ridicare de ton, probabil o consecinţă a faptului că staff-ul său, consultanţii îi cer mai multă combativitate, iar aici se poate vedea un plus, care se poate transforma într-un plus de voturi în turul doi”, Ion Bogdan Lefter, analist politic. Deşi nu reprezintă un element de noutate faţă de primul tur, staffurile celor doi candidaţi încearcă să obţină cât mai mult capital electoral din organizarea unor dezbateri între cei doi aspiranţi la funcţia de şef de stat. Specialiştii spun că e doar un joc de imagine. „Asta este o temă pe care candidatul PSD a preluat-o foarte ofensiv din clipa în care şi-a ţinut discursul de după primul tur, când domnia sa a anunţat că deja a aranjat patru confruntări televizate, la patru posturi alese de el”, a spus Ion Bogdan Lefter, analist politic

CONFRUNTARE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Stafful său de campanie s-a mişcat foarte repede, a pus monopol pe săptămâna de campanie electorală, a fixat oarecum regulile jocului, iar acum contracandidatului Iohannis nu-i rămâne să se mişte într-un teritoriu care a fost fixat înainte şi eventual să se adapteze acestuia”, a spus Radu Călin Cristea, analist politic.

CONFRUNTARE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Analiştii văd şi lucruri bune în campania celor doi politicieni. Bila albă pentru Klaus Iohannis o reprezintă însuşirea transparentă a unor puncte din platforma Monicăi Macovei, iar cea pentru contracandidatul său este dată ca exemplu comunicarea şi prezenţa de spirit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri