Consilierul premierului, despre rezistența la schimbare a unor „veterani” de la Guvern

Data publicării:
dan nechita2

Dan Nechita, coordonatorul programului guvernamental GovITHub și consilier al prim-ministrului, a recunoscut la Digi24 că în Guvern există foarte multă rezistență la schimbare din partea unor „veterani”, care lucrează acolo de multă vreme și care „au și un interes să fie acolo”.

Cum vă privesc veteranii din Guvern, oameni care lucrează și de 25 de ani acolo? N-ați întâmpinat rezistență în Guvern? a fost întrebat Dan Nechita în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

„Rezistență există la nivelul de funcționari care sunt acolo, în pozițiile lor, de multă vreme. O întâmpinăm cu toții. O știm”, a răspuns Dan Nechita.

Cu toate acestea, el este convins că se poate vorbi despre un început de transformare a mentalităților în administrație.  „Am văzut oameni foarte sceptici. Nu înseamnă că am transformat toată administrația. E un proiect pe termen foarte lung. Dar am văzut oameni foarte sceptici, care după ce au înțeles exact ce se întâmplă, oamenii care erau acolo sâmbătă și duminică foarte supărați că cum adică? sâmbătă și duminica trebuie să fim la muncă? Dar după ce au înțeles ce înseamnă evenimentul, hackatonul, după ce au înțeles care este mesajul acestui program, cumva cred că o parte dintre ei, încet-încet, începem să-i convingem”, a declarat consilierul premierului Dacian Cioloș.

El este însă conștient că procesul de transformare a mentalităților va fi de lungă durată. „Este foarte multă rezistență în veteranii care sunt acolo de multă vreme și care au și un interes să fie acolo”, a repetat Dan Nechita.

Întrebat dacă va rămâne într-o poziție guvernamentală după ce se încheie mandatul premierului Cioloș, Dan Nechita a subliniat că are o afinitate deosebită față de premier. „Intrarea mea în guvern se datorează faptului că am recunoscut un alt tip de premier, cum țara asta n-a avut timp de 26 de ani și am zis că da, este momentul să-mi aduc contribuția și cred în acest om”, a mărturisit Dan Nechita.

Deci nu. Dacă pleacă Cioloș nu mai rămâneți”, a punctat jurnalistul Claudiu Pândaru. „Cam așa”, a răspuns Dan Nechita.

În ceea ce-l privește pe Gabriel Păunescu, voluntar în programul GovITHub, el a spus că nu are o apartenență politică, ci doar una „tehnologică”. Recunoaște însă că s-a gândit și la alegeri. „Depinde cum va fi mediul de lucru. Poate următorul premier are aceleași idei despre acest proiect și putem să colaborăm normal, în continuare. Pe noi nu ne interesează decât problemele tehnologice și dacă ușile rămân deschise și după, foarte bine, continuăm. Dacă nu, nu o să stau într-o poziție, undeva într-un colț, rezolvând un mic website. Am lucruri mai importante de făcut”, a declarat Gabriel Păunescu.

Citiți și:  Ce i-a determinat pe IT-iși să se angajeze la Guvern?

Interviul integral cu Gabriel Păunescu și Dan Nechita îl puteți urmări AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri