Consultant politic, după confruntarea dintre candidații la Prezidențiale: „Iohannis e de pe altă lume politică”

Data publicării:
Carton Ponta-Iohannis 2 pentru Ro

Avem de a face şi cu o confruntare de stiluri care răspund unor paradigme diferite în societate. Milioane de oameni spun că trebuie să fii agresiv în polică şi le-a plăcut Ponta pentru că ştie să învârtă cuvintele şi hârtiile. Milioane de alţi oameni consideră că e mai bine să ai un comportament decent şi că nu trebuie să te arunci în tot felul de înjurături, aroganțe și așa mai departe.

Cu alte cuvinte, fiecare alege în funcţie de modul în care şi el e construit. Sincer, pentru oameni în general şi aceste categorii sociale care încă nu s-au hotărât e foarte important că preşedintele atunci când apare să fie perfect din toate punctele de vedere, să arate bine, fit, să aibă cuvintele şi mesajele la el şi să dea dovadă că este competent să conducă ţară. Toate aceste lucruri contează împreună.

Şi unii se pricep mai bine să transmită această chestiune în dezbateri din acestea unu la unu, alţii mai puţin bine. Dar vorbim de stiluri foarte diferite şi de aceea e interesant să privim această dezbatere şi prin prisma confruntării de stiluri. Iohannis e de pe altă lume politică decât asta pe care o stăpânesc foarte bine Traian Băsescu şi Victor Ponta. Şi Mircea Geoană era de pe o altă lume politică, dar parcă învăţase să fie mai agresiv”, a spus consultantul politic Bogdan Dima.

Acesta a precizat că oamenii judecă prestația candidaților prin paradigma în care au fost educați. „Oamenii aşteaptă de la politicieni şi de la instituții să facă în aşa fel încât viaţa lor să fie mai bună, însă spectacolul asta al politicii şi scandalul acesta îi îndepărtează de politică”, a mai spus Bogdan Dima. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri