Consultări de ochii lumii. Bugetul pe 2016, dezbătut cu societatea civilă după ce a fost aprobat

Data publicării:
sedinta de guvern - gov-1.ro

Mărturisesc că mă simt uşor penibil, pentru că facem o dezbatere publică pe un buget deja aprobat”, a spus un participant la discuții.

Dumneavoastră aţi ales să ne sfidaţi şi să aprobaţi bugetul înainte de discuţii. Vreau să vă reamintesc că lumea a ieşit în stradă cerând un alt mod de guvernare, un mod de guvernare cu respect faţă de cetăţean. Dumneavoastră, prin aprobarea unui buget înainte de a fi dezbătut”, a adăugat un altul.

Nu au fost singurele nemulţumiri legate de bugetul de anul viitor. Cei prezenţi la consultări au criticat şi timpul scurt în care a fost pregătit şi aprobat bugetul.

Bogdan Hossu, lider de sindicat Cartel Alfa: „Guvernul nu a respectat procedura de a lăsa pentru dezbatere publică zece zile, deci el ar fi trebuit să facă ședința lunea viitoare, pe 14, și să înainteze Parlamentului pe data de 15”.

Ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic şi-a cerut scuze şi a explicat absurdul situaţiei.

Violeta Alexandru, ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic: „Ora şedintei de guvern a fost decisă destul de recent, în sensul în care ea trebuia să fie în alt interval orar și după momentul anunțării acestei dezbateri s-a schimbat, influențată și de venirea premierului britanic în România”.

Participanţii la discuţii au cerut o mai bună colectare a încasărilor de la buget pentru a putea fi alocate sume mai mari pentru dotarea spitalelor, modernizarea şcolilor sau construcţia de autostrăzi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri