Corneliu Dobriţoiu cere audierea ministrului Apărării după afirmaţiile lui Robert Turcescu

Data publicării:
robert turcescu mediafax-1

ACTUALIZARE 16.20. Senatorii din Comisia de Apărare au amânat luarea unei decizii în acest sens pentru mâine dimineaţă din lipsă de cvorum.


„După cum am declarat ieri, domnul Turcescu, în delirul său mediatic a adus atingere gravă reputaţiei armatei şi în acest sens o să abordăm subiectul în reuniunea comisiei de apărare şi o să propun audierea ministrului şi a responsabililor din minister care s-au ocupat cu plata, încât să încercăm să ne lămurim asupra subiectului. Asta va fi o propunere pe care o voi supune votului, dacă colegii mei vor agrea audierilor, se va discuta. Azi sau mâine discutăm, azi avem reuniunea comună a comisiilor din Cameră şi Senat pentru rectificarea bugetar”, a declarat Corneliu Dobriţoiu.

Corneliu Dobrițoiu, fost ministru al Apărării: E o mascaradă a lui Turcescu, pentru a ține cald un subiect

MApN refuză să comenteze afirmațiile lui Robert Turcescu

Robert Turcescu, ofițer sub acoperire. Victor Ponta: „Cine seamănă vânt culege furtună”

"Un ofiţer acoperit nu are identitate militară.

Turcescu nu avea dreptul să fie locotenent-colonel în rezervă al armatei pentru că nu făcuse armata", a spus Corneliu Dobriţoiu.

Să vedem cine îşi asumă cineva acei fluturaşi de plată. Suma respectivă este ridicolă, nu reprezintă nici măcar solda de grad a unui locotenent – colonel. Un ofiţer în rezervă e retribuit de Ministerul Apărării doar pe timpul concentrării pentru pregătire.

Vrem întâi să vedem dacă anterior prezenţei mele în fruntea ministerului a emis cineva nişte ordine de concentrare pentru anumiţi rezervişti - asta era Turcescu - dacă ar fi participat la forme de pregătire ar fi fost îndrituit. Plus, concentrările se fac pe perioade scurte, nu luni la rând.

Parchetul Militar ar trebui să se autosesizeze. Noi nu ne putem transforma în instanţă juridică să analizăm deliraţiile domnului Turcescu”, a declarat Corneliu Dobriţoiu, fost ministru al Apăririi.

El a cerut ca actualul ministru Mircea Duşa să participe la discuţiile pe această temă. 

„Să vedem care e poziţia oficială a ministrului în cadrul unei reuniuni cu uşile închise a comisiei de apărare. Vom invita ministrul Apărării să fie prezent la discuţii pe această temă, să vedem poziţia oficială”, a precizat Dobriţoiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri