Crin Antonescu: Afirmaţia preşedintelui este jenantă, reacţia lui Victor Ponta, la fel de jenantă

Data publicării:
crin antonescu studio digi24

„Ce am crezut din momentul încheierii pactului se cunoaşte. Şi chiar dacă Ponta şi propaganda sa au încercat şi nu au contenit să răstălmăcească sau să construiască un non-adevar se ştie bine. Există declaraţiile publice. Eu am fost împotriva semnării unui asemenea act în afara Constituţiei, deloc necesar şi chiar caraghios. Azi, gesticulaţia din jurul său nu are niciun fel de valoare. Jenant să vezi un şef de stat prezentându-se cu mândrie ca mare om politic, chipurile care l-a păcălit, ca într-o relaţie între interlopi, să semneze un pact şi la fel de jenant să îl vedem pe Ponta eroic între ghilimele la spartul târgului, rupând un pact de coabitare. E clar că acesl gest politic le-a profitat ambilor, a făcut parte dintr-o înţelegere ocultă, probabil intermediată de oameni pe care nu îi ştim exact, care le-a foloşit celor doi şi care, până la urmă nu a făcut decât să prelungească în România o stare nefirească de scandal cu aspecte penibile în fiecare zi, între primii doi oameni în stat”, a declarat Crin Antonescu. 

Fostul preşedinte al PNL spune că este penibil din partea ambilor, că era un pact nefiresc de la început. Crin Antonescu este de părere că gestul premierului „va da prilejul propagandiştilor săi să facă puţină tevatură câteva zile în legătură cu gestul spectaculos al domnului Ponta”. 

E un episod din arsenalul, chipurile de luptă, al lui Băsescu care face miezul campaniei lui Ponta. Iar în ce îl priveşte pe Băsescu nici nu mai comentez, pentru că e absolut jenant ca un şef de stat să spună oamenilor că e un fel de şmecher care l-a păcălit pe altul mai fraier. Asta e naivitatea la care a dus Băsescu politica din România şi ăsta e nivelul la care s-au dus cei mai mulţi dintre politicieni, analiştii politici, după Băsescu, acolo jos, admirându-i această şmecherie şi care, la bilanţ îl lasă pe Ponta eroul ruperii pactului de coabitare. Nu ştiu dacă îl ajută. Dupa părerea mea, pentru oricine care priveşte cu atenţie viaţa politică din ultimii ani, lupta asta chipurile a lui Ponta cu Băsescu nu poate fi credibilă”, a mai spus Antonscu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri