Crin Antonescu demisionează de la şefia Senatului dacă PSD o va solicita. „Nu o să stau să mă prindă pe sub birou ca pe domnul Geoană, să fugim pe holuri”

Data publicării:
crin-7

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, este dispus să îşi dea demisia de la şefia camerei dacă grupul parlamentar PSD îi va cere acest lucru. Liderul liberal a declarat luni seară, într-o emisiune televizată, că nu va aştepta să fie demis prin proceduri parlamentare. Crin Antonescu a ţinut însă să precizeze că nu există motive pentru o astfel de demisie, iar un astfel de gest ar putea fi considerat drept un semn de vinovăţie.

Declaraţia, făcută la postul Antena 3, după ce liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a afirmat că dacă liberalii ies de la guvernare, Crin Antonescu ar trebui să îşi prezinte demisia de onoare din cea de-a doua funcţie în stat.

Dacă cineva din USL, respectiv PSD, grupul PSD (...) solicită retragerea mea, imediat... nu o să stau să fugă după mine, să mă prindă pe sub birou ca pe domnul Geoană, să fugim pe holuri, nu. Imediat, dacă se face această solicitare, mă retrag fără nici un fel de problemă. De ce nu-mi dau demisia? Am explicat. Pentru că nu vrea să se interpreteze în sensul că m-aş socoti vinovat de ceva, că aş fi încălcat în vreun fel tot ceea ce înseamnă ţinuta unui preşedinte de Senat”, a spus Crin Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri