Crin Antonescu, despre Klaus Iohannis: „A fost ales președinte în mod democratic!”

Data publicării:
crin antonescu resita captura 1

Eu am demisionat de la conducerea PNL, s-a organizat un congres, în conformitate cu toate legile. Lui Klaus Iohannis i s-a acordat derogare, am prezidat eu însumi congresul. A fost ales președinte al PNL, suntem doar în terenul unor chestiuni formale, juridice”, a spus Antonescu la Digi24.

De asemenea, fostul președinte al PNL a precizat că acest episod va fi speculat de contracandidații la prezidențiale, însă nu va exista nicio consecință pentru Klaus Iohannis. „Contracandidații cu asta se ocupă, sigur că vor specula. În ceea ce privește candidatura la președinție nu există nicio consecință. Președinte sau nu al partidului, Klaus Iohannis poate candida”, a spus Crin Antonescu la Digi 24.

Tribunalul Bucureşti: Alegerea lui Klaus Iohannis în fruntea PNL este ilegală

Concret, Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea de înregistrare a modificărilor aduse statutului acestui partid, cele mai importante fiind aderarea PNL la PPE şi cea referitoare la derogarea primită de Iohannis de la comisia de partid pentru a putea candida la şefia PNL. 

Potrivit vechiului statut, Iohannis ar fi avut nevoie de o vechime în partid de minim 2 ani pentru a ajuge preşedinte. Judecătorii au luat această decizie în dosarul în care primarul PNL din localitatea dâmboviţeană Pucioasa, Dănuţ Bădău, a reclamat la Tribunalul Bucureşti că toate acţiunile care au dus la alegerea l ui Iohannis au încălcat atât statutul PNL, cât şi legea partidelor politice.

Edilul spunea atunci că nu ştie dacă Iohannis s-a înscris în vreo organizaţie PNL şi nici procedura prin care s-a întâmplat acest lucru.

Dacă decizia ar rămâne definitivă, Iohannis nu va putea ocupa funcţia de preşedinte, iar o astfel de hotărâre ar atrage nulitatea tuturor deciziilor luate în calitate de preşedinte al PNL

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri