Crin Antonescu: Între a deveni satelit al PSD şi a juca şansa de a conduce România, PNL a ales-o pe a doua

Data publicării:
crin antonescu-3

Pentru noi e un moment cu adevărat decisiv şi suntem într-un moment atât de greu şi într-un moment decisiv pentru că noi, împreună, am decis că PNL, între a deveni un partid de mâna a doua, satelit al PSD, şi între a-şi juca şansa extraordinară de a conduce Româna în următorii ani a ales-o pe a doua”, a afirmat Crin Antonescu în discursul său ţinut duminică, la Piteşti, la şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL Argeş.

Crin Antonescu a afirmat în faţa liberalilor argeşeni prezenţi la această reuniune că mesajele date de principalele forţe politice în România la aceste alegeri europarlamentare „se învârt în jurul PNL” şi că sondajele de opinie prezentate de actuala Putere politică prezintă PNL ca situându-se sub scorul real al partidului, ceea ce are ca scop „demoralizarea” susţinătorilor PNL. Crin Antonescu a afirmat că şi la alegerile prezidenţiale de anul acesta, la fel ca şi la scrutinul din 2009 pentru Preşedinţia României, principalul scop al lui Traian Băsescu este scoaterea sa din cursa pentru intrarea în turul al doilea al scrutinului, potrivit Mediafax.

Președintele PNL a spus că de data aceasta scopul preşedintelui Traian Băsescu este eliminarea sa din postura de candidat la Preşedinţie, pentru ca Traian Băsescu să se poată legitima drept liderul opoziţiei de dreapta într-o Românie cu preşedinte şi premier de stânga.

Care e ţinta lui Traian Băsescu, ce mai poate aspira să fie? Preşedinte al României? Nu se poate. Nu se poate nu doar pentru că nu-i dă voie Constituţia, ci pentru că n-ar mai putea obţine voturile. Poate Traian Băsescu să susţină un candidat, are el un asemenea candidat şi are el atâta credibilitate încât să propulseze un om care să bată PSD şi să câştige Preşedinţia României? Fireşte, nu. Ceea ce-i rămâne lui Traian Băsescu pentru a juca în continuare un rol major în România este să fie liderul opoziţiei la un preşedinte şi la un guvern socialist, dar asta înseamnă eliminarea noastră ca partid cu adevărat puternic, eliminarea mea în calitate de candidat la preşedinţie. Iată de ce acest foc se concentrează acum asupra noastră”, a spus Crin Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri