Crin Antonescu vede posibil, în anumite condiții, un guvern PSD-PNL, dar exclude refacerea USL

Data publicării:
gandul live crin

Crin Antonescu a analizat variantele pe care le-ar avea prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, în calitate de premier desemnat la alcătuirea guvernului: „Cu PSD? Se poate şi cu PSD. Deci Iohannis să vină să facă un guvern PNL-PSD? Se poate şi asta. Se poate face fără să însemne asta refacerea USL, asta e o utopie, încă o utopie tip Ponta. Se poate face cu oricine, important e premierul”, a declarat liderul liberal.

„Se poate şi fără PDL, dar de ce să nu-l faci cu PDL? Se poate şi un guvern de uniune naţională, dar esenţial este premierul şi programul”, a repetat președintele PNL, Crin Antonescu.

Liderul liberal a mai declarat că în situaţia în care se va retrage din fruntea partidului, ca urmare a unui scor la europarlamentare sub 20%, nu va însemna în mod necesar retragerea sa şi din cursa pentru prezidenţiale sau din viața politică. El a menţionat că ar fi „puţin probabil” să candideze din nou la şefia PNL în cazul unui congres după alegerile europarlamentare determinat de demisia sa de la conducerea partidului.

De asemenea, Antonescu a fost întrebat dacă este o posibilă o rocadă între el şi Klaus Iohannis. „Asta este exclus (...) din simplul motiv că nici eu, nici Iohannis, nu suntem de lemn sau de plastic, în fine, din ce sunt piesele de şah. Rocada... ăia stau acolo, turnul, regele, stau. Pe ei îi pui. Iohannis a spus-o limpede, nu doreşte să candideze pentru Preşedinţia României. Eu nu sunt tentat de această posibilitate, cu toate că este una din poziţiile politice cu posibilităţile cele mai mari de creaţie, aia de prim-ministru", a mai spus preşedintele PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri