Cristian Diaconescu despre C.P. Tăriceanu: „Nu oricine enunță o idee înseamnă că are și ceva în cap”

Data publicării:
tariceanu digi24

Liderul Senatului a încercat să amâne adoptarea, prevăzută pentru marți, a Strategiei naționale de securitate prezentate luni în plen de președintele Klaus Iohannis.

Cuprinde o serie de concepte preluate de la preşedintele Băsescu, potrivit cărora, în securitatea naţională intră toate celelalte domenii: mediu, economic, energie, dezvoltare durabilă, tot (...) avem de-a face cu două lucruri: transferul acestor atribuţii, care sunt de resortul Guvernului, la Preşedinţie şi (...) trecerea către o republică prezidenţială. (...) în forma asta, nu putem să votăm (...) dăm puteri Preşedintelui”, motiva Călin Popescu Tăriceanu.

Fost consilier prezidențial și ministru de externe, Cristian Diaconescu spune că, tocmai, o strategie națională de securitate trebuie să aibă în vedere toate domeniile și să fie cât mai specifică în legătură cu riscurile și amenințările. „Nu oricine enunță în țara aceasta o idee înseamnă că are și ceva în cap în momentul în care îi iese pe gură”, a comentat fostul ministru de externe.

În plus, Cristian Diaconescu spune că i se pare o gravă eroare comisia pe care Călin Popescu Tăriceanu o propune pentru evaluarea democrației.

„Imaginați-vă că ar ajunge la concluzia că statul de drept nu funcționează. Din acel moment, mai trecem pe la Bruxelles să ne luăm doar plăcuța de pe masă. Ne enervăm când primim astfel de semnale din exterior, dar când noi, în Parlamentul României, luăm o astfel de decizie, consecințele în legătură cu modul în care România îndeplinește criteriile de la Cophenhaga, deci când noi singuri ne facem o asemenea autoanaliză, ne punem eticheta de stat nefrecventabil”, a declarat Cristian Diaconescu, fost ministru al justiției în perioada în care România și-a negociat intrarea în Uniunea Europeană.

Această comisie este o aberație îngrozitoare, consideră fostul ministru de externe. „În condițiile în care pe acești politicieni nu-i mai trage nimeni la răspundere, când ei aproape pot face tot ce vor fără să aibă și o reacție din partea societății, astfel de aberații devin aproape uzuale”, a conchis Cristian Diaconescu, la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri