Cristian Diaconescu: Gabriel Oprea are o mare calitate

Data publicării:
cristi diaconescu la 24 h 1

„Gabriel Oprea are o mare calitate, în raport cu toți ceilalți politicieni: este un om care se ține de cuvânt. (...) Ar fi foarte bine să dea dovadă încă o dată că se ține de cuvânt, deoarece vulnerabilizarea acestor instituții (precum DNA - n.r.), din cauza presiunilor și insistențelor unor politicieni, care își doresc în mod clar să blocheze DNA, reprezintă o vulnerabilitate la adresa securității naționale. Mă aștept ca Oprea să înțeleagă exact acești parametri”, a declarat Cristian Diaconescu în emisiunea „24 într-o oră” de la Digi24.

Cristian Diaconescu a făcut parte aproape doi ani din UNPR, partidul lui Gabriel Oprea, al cărui președinte de onoare a fost. El a demisionat după ce nu a fost de acord cu poziția UNPR după căderea guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Cristian Diaconescu este de părere că actualul guvern are o prioritate extrem de serioasă – Codul fiscal și în general toată situația macroeconomică a României, evaluată de Comisia Europeană. „S-ar putea ca dlui Oprea să-i revină la un moment dat responsabilitatea ca în numele Guvernului să armonizeze niște angajamente politice cu situația economică a României și va fi foarte interesant de văzut cum vor duce acest lucru la bun sfârșit, pentru că în condițiile în care FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană constată că acordul suspendat în urmă cu un an cu România astăzi trebuie constatat ca eșuat, consecințele pe piețe vor fi cât se poate de serioase. Priviți ce se întâmplă în Grecia!”, a îndemnat fostul ministru de externe.

Urmăriți-i comentariul complet în materialul video de mai sus.

Citiți și:

Gabriel Oprea a fost numit premier interimar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri