Cristian Diaconescu, la Digi24: În cinci ani am putea deveni indezirabili în NATO!

Data publicării:
cristi diaconescu digi

„Într-un stat membru NATO și al Uniunii Europene este interzis ca o astfel de instituție (SRI – n.r.) să se implice în campanie (apropo de acuzațiile aduse de Elena Udrea – n.r.). Ăsta este principiul, în ce măsură îl transformăm sau nu în definiții românești....Mai e un lucru pe care vreau să îl adaug. Nu generalizez, dar situația poate fi complicată. Dacă toate aceste aspecte, reale sau nu, nu le vom rezolva cât se poate de repede – și-aici vă dau o știre: în cinci ani devenim indezirabili în NATO! (Realizator: De ce cinci ani?) Așa apreciez eu, ca profesor de drept internațional (...)”, a declarat Cristian Diaconescu în emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24.

El a îndemnat să fie analizat cazul Ucrainei.

„Ucraina, la un moment dat, a intrat într-o spirală a corupției endemice – cum se numește corupția de stat: fiul președintelui guverna orice fel de afacere din acel stat. Din acel moment s-a creat acea tensiune latentă care s-a declanșat imediat după ce, peste noapte, fostul președinte al Ucrainei a abandonat proiectul european, aruncându-le în față tuturor șefilor de stat și de guvern ai Parteneriatului Estic această decizie. Și oamenii au ieșit în stradă. Și după ce au ieșit oamenii în stradă, s-a creat conflictul cu statul. Statul, vulnerabilizat cu ceva timp înainte din cauza acestei chestiuni de corupție, n-a știut nici să negocieze, nici să contingenteze această mișcare. Și în momentul în care s-a făcut suficient de vulnerabil, a fost atacat din exterior”, a explicat Cristian Diaconescu.

„Sigur, românii sunt într-o situație mai fericită”, a menționat jurnalista Elena Vijulie.

„Ziceți?”, a replicat neîncrezător Cristian Diaconescu. „Ziceți?!”, a repetat el. „Deocamdată”, a adăugat fostul ministru de Externe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri