Cristian Pîrvulescu: Asistăm la o politizare excesivă a dezbaterii privind coloanele oficiale

Data publicării:
pirvulescu

Politicienii care exercită funcții de decizie pot ajunge, în anumite circumstanțe, în situații neplăcute. Rolul coloanei și al protecției este să le asigure nu doar lor supraviețuirea, ci instituției funcționarea”, a spus Cristian Pârvulescu.

Noi asistăm la o politizare excesivă a dezbaterii privind coloanele oficiale datorită abuzului. Folosirea de mai bine de 1.000 de ori într-un an a coloanei oficiale este o chestiune de abuz. Spune domnul Oprea că și alți miniștri înaintea sa au folosit această coloană. Probabil, dar nu a fost niciun scandal. Domnia sa a provocat scandalul prin atitudinea pe care o avea față de cetățeni și față de politică. Cred că la asta se referea și domnul Cioloș”, a adăugat politologul.

Premierul Dacian Cioloș a declarat, recent, că nu se deplasează prin București cu echipaje de poliție pentru a ajunge la destinație mai repede, chiar dacă are însoțitori de la SPP, pentru că nu vrea să „zăpăcească lumea de cap”.

E o chestie de bun simț, dincolo de reguli de protecție. Trebuie, într-o societate modernă, unde, indiferent că unu-i prim-ministru și altul e muncitor, trebuie să ne simțim la fel, cetățeni, și să ne asumăm mai întâi rolul de cetățean, înainte de a pune în față funcția pe care o avem, care e vremelnică și e trecătoare”, a adăugat premierul.

Declarația lui Dacian Cioloș vine după ce DNA a anunțat că îl anchetează pentru abuz în serviciu pe senatorul Gabriel Oprea, care ar fi folosit ilegal coloană oficială în perioada în care era ministru de Interne. Mai mult, acesta i-ar fi asigurat coloană oficială și procurorului general Tiberiu Nițu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri