Cristian Pîrvulescu: Biserica Ortodoxă „este cel mai bine organizat lobby din această țară”

Data publicării:
pirvulescu

Premierul Dacian Cioloş l-a asigurat, recent, pe Patriarh că Guvernul României va asigura finanţare pentru proiecte de investiţii importante şi că există tot sprijinul pentru a pune la dispoziţie resurse financiare în funcţie de posibilităţi pentru lăcaşele de cult aflate în construcţie.

Suntem într-o fază democratică, în care cultele sunt egale. Faptul că Biserica Ortodoxă își dorește să construiască foarte multe lăcașe de cult din bani publici – în condițiile în care școli și spitale nu prea se construiesc în țara asta - e o problemă. Să punem prioritățile în ordinea lor”, a spus Cristian Pîrvulescu.

Acesta a apreciat că Biserica Ortodoxă „este cel mai bine organizat lobby din această țară”. „Un lobby foarte eficient care profită de slăbiciunea politicienilor și a societății românești. Este o slăbiciune indiscutabilă a politicienilor, dar nu este doar caracteristică României, ea există în majoritatea țărilor ortodoxe, unde Biserica exercită o influență socială și societală mai importantă decât în țările occidentale. Politicienii, considerând că există o relație directă între Biserică și politică, încearcă să își protejeze pozițiile, fiind foarte deschiși față de cererile bisericilor”, a explicat politologul.

Biserica Ortodoxă susține că România nu este un stat laic. Biserica Ortodoxă susține că absența cuvântului laic din Constituția României justifică o poziție dominantă a acestei confesiuni în interiorul statului român”, a adăugat Cristian Pîrvulescu. 

Citiți și:

PSD cere bani pentru „infrastructura religioasă”

Dacian Cioloș îl asigură pe Patriarh că Guvernul va asigura finanțare pentru investițiile importante


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri