Cristian Pîrvulescu: Depunerea moțiunii de cenzură a fost prematură. Victor Ponta va supraviețui și va ieși întărit

Data publicării:
cristian pirvulescu 14 09 2015-1

Cred că a fost prematură depunerea acestei moțiuni de cenzură, pentru că știm cu toții că pe 11 octombrie va avea loc congresul extraordinar al PSD. Înaintea congresului extraordinar, o conducere interimară n-ar putea să retragă sprijinul primului-ministru. După congres, când lucrurile se vor așeza într-un fel sau altul, alta va fi situația”, a spus politologul.

În momentul în care, acum, va avea loc acest exercițiu parlamentar, depunerea și votarea moțiunii de cenzură, Victor Ponta va ieși întărit, pentru că majoritatea actuală pare suficient de stabilă. Nu l-am auzit pe domnul Oprea să spună că interesul național s-ar fi schimbat în vreun fel. Deci Victor Ponta rămâne, în continuare, prim-ministru sprijinit de UNPR și PSD, va rezista și va fi relegitimat pentru că va fi supraviețuit unei moțiuni de cenzură a opoziției”, a adăugat Cristian Pîrvulescu.

Comitetul Executiv al PSD a votat, astăzi, pentru respingerea moțiunii de cenzură și susținerea în continuare a guvernului, a anunțat Liviu Dragnea la încheierea ședinței.Nu s-a discutat despre condiții de susținere sau nesusținere a lui Victor Ponta, s-a discutat pur și simplu despre moțiunea de cenzură, a ținut să precizeze Liviu Dragnea. 

Moțiunea de cenzură a liberalilor va fi citită miercuri, la ora 10:00, iar votul în plenul reunit se va da săptămâna viitoare, pe 29 septembrie, tot de la ora 10:00. 

Citiți și:

Moțiunea de cenzură a liberalilor se va vota pe 29 septembrie

Victor Ponta nu demisionează. PSD îi menține sprijinul politic

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri