Cristian Tudor Popescu: Domnul Ponta se simte foarte bine când spune lucruri tâmpite, cum a fost aia cu supraacciza

Data publicării:
ctp2

  

„Aș fi așteptat să explice domnul Punct și Virgulă cum e cu supraacciza la benzină. N-am uitat câte luni de zile a militat domnul Ponta ca la Mărăşeşti pentru acciza la benzină, acuza pe toată lumea care îndrăznea să-i spună că nu e chiar bună și n-o să dea rezultate, îi acuza pe toți că sunt dușmanii românilor, că acciza aia va fi binefacerea nației române... N-am uitat! Luni de zile a făcut asta și acum zice: săru'mâna, coană Pisică, am curățat pușca, am spus prostii, asta e!”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Jurnalistul a adăugat că, la nivel de prim-ministru, Ponta luat o hotărâre „profund greșită, cu consecințe grave în economie” și pe care n-a explicat-o.

„Asta să explice! Cum e cu greșeala... sau ne situăm exact în buna tradiție a lui Băsescu: ''Am greșit''. Și ce urmează după asta? Urmează și să plătești pentru ceea ce ai greșit”, a întărit Cristian Tudor Popescu, adăugând că „la noi se produce din când în când recunoașterea greșelii, dar nu urmează niciodată și consecința”.

„Am greșit și voi suporta consecințele. N-ați auzit pe nimeni să spună asta. Cum spune domnul Ponta ''am greșit''? Cum se complicitează, la serviciu, oamenii între ei: ''Am greşit și io, ca omul! Mă înțelegi, că poate mâine greșești și tu!''. Asta spune domnul Ponta dragului său popor: ''Înțelegeți-mă, că și voi greșiți!''. Și să ne iertăm greșiților noștri”, a subliniat senior editorul ziarului Gândul.

Întrebat dacă e o așteptare prea mare să-i pretinzi premierului să-ți spună din când în când ce are de gând să facă, Cristian Tudor Popescu a răspuns: „Da! La câtă aroganță e în domnul Ponta... e foarte greu, așa ceva înseamnă să-i zgârii sufletul, să-i spui că trebuie să anunțe ce are de gând să facă, că trebuie să argumenteze, că trebuie să asculte și alte păreri înainte de a lua astfel de hotărâri”.

„Dacă v-ați uitat la dânsul în anumite momente, de-a lungul evoluției sale, când sunt momente de interludiu între presă și ieșirea de la Parlament, eu am văzut niște manifestări ale domnului Ponta când spune: ''Nu, nu, nu! Rămâne cum am zis eu! Vezi-ți de treabă, rămâne cum am zis eu!'' Ăla e domnul Ponta. El face parte dintre persoanele care se simt bine atunci când pot să impună ceva fără să justifice... ''Se face așa pentru că așa vrea eu!''. Atunci se simt bine, li se încălzește circulația periferică, tranzitul intestinal. Mai ales când pot să spună lucruri absurde, lucruri tâmpite, cum a fost aia cu acciza. Dar a reușit s-o impună? De ce? ''Pentru că așa zic eu!''. Și s-a simțit foarte bine făcând lucrul ăsta”, a completat Cristian Tudor Popescu.

Citiți și
Victor Ponta și Ludovic Orban, contre în Parlament privind economia României
Victor Ponta, la Digi24: Supraacciza la carburanți nu a fost un proiect bun

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri