Cristian Tudor Popescu: Elipticul şi succintul - preşedinţii României

Data publicării:
ion iliescu inquamphotos-1

„A mai operat o schimbare domnul Iliescu. Aseară a zis că a fost eliptic şi a rezultat o interpretare greşită. Este ideea încălzirii globale care l-a preocupat.... dacă e o explozie atomică pe Valea Prahovei el va organiza distribuiri de alimente. El are mereu astfel de soluţii.

În discuţia din 97, eu l-am întrebat ceva foarte precis: de ce după 22 decembrie 1989, după ce au început focurile de arme, în urma cărora au murit mulţi oameni - mulţi erau din goanţe ricoşate - l-am întrebat atunci: de ce nu aţi cerut oamenilor, nu aţi făcut apel la populaţie să intre în case, să deblocheze străzile, ca să nu mai moară oameni. El a zis că nu s-a putut pentru că un general a venit cu soluţia, dar noi ne-am opus pentru că s-ar crea o suspiciune.

Era normal să faceţi apel, nu ar mai fi avut loc acele focuri. Nu a avut răspuns.

El a zis că atunci când au fost executaţi Ceauşeştii nu s-a mai tras. El zice că sunt cazuri izolate. Nu e aşa.

Ion Iliescu şi-a exprimat natura profundă. Puţin îi pasă. Aşa a e structura acestui specimen. Oamenii sunt simple cifre.

Este mecanismul bolşevic de gândire, contează obiectivul politic. Aşa gândeşte el.

Ion Iliescu nu îşi prezintă scuze: < Am zis un lucru crud, o retrag>. Asta trebuia să spună. Or, el ne spune: sunteţi idioţi, eu am fost eliptic ... nu v-am explicat băbeşte, nu este vina mea, eu sunt empatic.

Problema este cine i-a omorât.

Ion Iliescu este izomorf aici - are acelaşi tipar ca şi Iohannis. Sau invers.

Ca şi Iliescu, bagă de seamă spre seară ce a făcut, aşa şi Iohannis când a văzut că se îngroaşă ce a făcut, la fel ca acest domn.

Elipticul şi succintul - preşedinţii României. Aceeaşi atitudine. Nu a recunoscut ce a făcut. Şi Iliescu şi Iohannis ne-au comunicat că data viitoare or să ne spună băbeşte, noi suntem vinovaţi că nu înţelegem”, a comentat această situaţie Cristian Tudor Popescu.

Trecutul nu ar trebui dezgropat, a declarat ieri fostul preşedinte Ion Iliescu, făcând referire la Revoluţia din 1989, despre care a spus că a fost un moment de istorie ce trebuie analizat de specialişti şi nicidecum de organe de anchetă.

„Regret faptul că o exprimare eliptică, în contextul acestei discuţii, poate suna drept indiferenţă faţă suferinţa rudelor celor morţi în acele zile. Nu este, iar tot ceea ce am făcut pentru cinstirea memoriei lor stă dovadă că nu este vorba de indiferenţă sau de lipsa empatiei”, şi-a nuanţat declaraţia fostul şef al statului, ărintr-o postare pe blog.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri