Cristian Tudor Popescu: Guvernul Ponta nu mai e o afacere. Nu mai tentează pe nimeni

Data publicării:
cristian tudor popescu ctp 5345359-Mediafax Foto-Octav Ganea-1

E normal să nu mai vrea nimeni. Guvernul Ponta a încetat să mai fie o afacere. Nu mai tentează pe nimeni să intre în celebrul Guvern Ponta. Ce să facă acolo? Un Guvern care nu se ştie cât mai rezistă - de Crăciun a trecut, să vedem dacă trece de Paşte - un guvern compromis din punct de vedere al imaginii, cu miniştri arestaţi, mă rog, arestabili, urmăriți penal”, a spus jurnalistul.

El a amintit de cazul foștilor miniștri Dan Șova și Darius Vâlcov, urmăriți penal, și de efectul cazurilor de miniștri condamnați sau suspectați de corupție asupra cabinetului.

Pe lângă discreditarea acestui guvern, acum e şi greu să furi din postura de ministru. Ca să ajungi ministru într-un astfel de guvern trebuia să cotizezi. Ori trafic de influență, ori bani. După aia trebuie să ți-i recuperezi. Cum să mai recuperezi acum? Cum s-o mai faci acum? În condițiile astea în care arestările se fac una dimineața, una seara,” a spus Cristian Tudor Popescu.

Și atunci de ce să te mai duci acolo? Nu putem să furăm, ne compromitem, Guvernul poate să pice, cădem și noi cu el. Dl. Ponta face tot felul de mişcări acum, inclusiv acest interimat, care nu sunt altceva decât surogate ale singurei decizii politice și personale pe care ar trebui să o ia: să-şi dea demisia din funcția de premier”, a continuat el. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri