Critici la CJ Gorj privind o investiție controversată

Data publicării:
investitie gorj

Sistemul video este compus din două camere de filmat şi patru monitoare, dispuse în fiecare colţ al în sălii în care au loc şedinţele de consiliu judeţean. Pe două dintre ele apar imagini cu consilierii, iar pe celelalte două, proiectele de hotărâre pe care oricum le au în faţă, pe tablete.

„Este absolut inutilă pentru că nu ajută cu nimic şedinţele de consiliu judeţean”, spune Dan Vîlceanu, consilier judeţean.

Un alt consilier este de părere că imaginile transmise de sistemul video nici măcar nu sunt de calitate.

„Filmarea mi se pare destul de neprofesională, dacă se urmăreşte să se filmeze... sunt anumiţi colegi care nu se văd, eu am urmărit ca şi specialist, sunt electronist”, spune Gheorghe Orzan, consilier judeţean.

„Nu se investește nimic în Gorj, de ce? Asta e o investiție.... e o investiție proastă, sincer vă spun", spune un gorjean.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean a explicat însă că instalaţia este mai performantă decât videoproiectorul care se folosea până acum la şedinţe.

„La ședințe utilitatea este una maximă, se rulează ordinea de zi, proiectele de hotărâre. Dacă dumnealor decid că nu este necesar, nu va mai fi folosit sistemul media în acest sens", spune purtătorul de cuvânt CJ Gorj, Oana Paloş.

Banii cheltuiţi pentru sistemul media au fost alocaţi la începutul anului, când a fost aprobat bugetul. Conducerea Consiliului Judeţean speră ca, la un moment dat, să folosească sistemul video pentru a transmite şedinţele pe site-ul instituţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri