Ponta: Grindeanu, deschis la negocieri. Nu vă luați după conspirații cu binoame

Data actualizării: Data publicării:
20170616_PONTA_GUVERN_19_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Victor Ponta a anunțat, după ce a vorbit în grupul PSD, că Sorin Grindeanu este dispus la negocieri pentru formarea unui nou cabinet, dacă moțiunea de cenzură nu trece. Altfel, dacă moțiunea va fi depusă, se va declanșa un „război atomic între PSD și PSD”.

Am transmis colegilor un punct de vedere al meu, ca deputat PSD, și pe care îl împărtășește și premierul Grindeanu. Depunerea efectivă a moțiunii de cenzură reprezintă declanșarea unui război atomic între PSD și PSD, din care cu siguranță, în orice variantă, ar pierde PSD. Cu siguranță, în orice variantă, va câștiga președintele Iohannis”, a spus Victor Ponta.

Mai este timp până la depunerea moțiunii ca doar PSD să aibă de câștigat printr-un dialog normal între premierul Grindeanu și conducerea PSD. Pot să vă spun în numele premierul că, dacă moțiunea de cenzură nu va întruni numărul necesar de voturi și eu asta cred, mă pricep la voturi în Parlament, joi, dl. Grindeanu va veni să discute cu conducerea PSD și ALDE cum se formează Guvernul Grindeanu 2. Nu vă luați după conspirații cu binoame”, a anunțat noul secretar general al guvernului.

Ponta a reiterat faptul că președintele Iohannis va avea de câștigat și este cunoscut faptul că nu este „docil” cu PSD, amintind că în ultimele două ocazii nu a nominalizat la funcția de premier propunerile social-democraţilor.

El a mai spus că rațiunea trebuie să fie mai importantă decât orgoliile. „Salvăm și România și PSD”, a precizat Ponta.

Moțiunea de cenzură urmează să fie dpusă la Parlament la ora 16:00 și citită în plen jumătate de oră mai târziu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri