V.Ponta despre prețul cerut de UDMR pentru susținerea moțiunii: „Nu e niciodată de vină cel care cere”

Data publicării:
20170616_PONTA_GUVERN_02_INQUAM_Photos_George_Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

După ce senatorii puterii au urgentat, în comisii, adoptarea proiectului care prevede ca 15 martie să fie declarată Ziua Maghiarilor din România, UDMR este la un pas să obțină noi victorii în Parlament, toate în contextul în care PSD a negociat cu maghiarii votarea moțiunii de cenzură împotriva guvernului Grindeanu. Fostul premier Victor Ponta spune că „nu e niciodată de vină cel care cere”.

20170616_PONTA_GUVERN_02_INQUAM_Photos_George_Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Trei comisii din Camera Deputaților au fost convocate luni, din scurt, pentru a da undă verde unui alt proiect important pentru comunitatea maghiară, cel referitor la extinderea folosirii limbii materne și la posibilitatea arborării steagului secuiesc. Opinia publică a reacționat, la unison: Liviu Dragnea a oferit celor de la UDMR susținere pentru proiecte, în schimbul voturilor maghiarilor la moțiunea de cenzură împotriva guvernului Grindeanu.

Fostul premier Victor Ponta spune, într-o postare pe Facebook, că „nu e niciodată de vină cel care cere - în schimb responsabilitatea este a celui care dă(de data aceasta o mare responsabilitate)”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri