CTP: Discursul lui Iohannis a fost bun, dar nu s-a adresat și simpatizanților PSD

Data actualizării: Data publicării:
170207_PARLAMENT_IOHANNIS_13_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Cristian Tudor Popescu afirmă că discursul președintelui Klaus Iohannis de astăzi din Parlament a fost bun, însă i-a lipsit o „componentă”: nu s-a adresat și simpatizanților PSD. Pe de altă parte, despre gestul aleșilor PSD și ALDE de a părăsi plenul în timpul discursului, jurnalistul a spus că aceștia erau pregătiți să facă acest lucru, dar că șeful statului nu trebuia să le ofere această șansă.

Jurnalistul a spus că „e treaba lor din punct de vedere politic să fie dezamăgiți”, făcând referire la reacțiile lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu la discursul președintelui Iohannis.

Ce a făcut dl. Iohannis este un discurs corect, cu o viziune corectă asupra a ceea ce s-a întâmplat, asupra atitudinii PSD și a Guvernului. Este o evaluarea corectă a lucrurilor pentru viitor”, a precizat Cristian Tudor Popescu.

Cu toate că a fost un discurs bun, jurnalistul spune că nu ar avea ceva de înlăturat, însă „nu s-a adresat în niciun fel membrilor PSD și simpatizanților PSD, nu s-a adresat votanților PSD din 11 decembrie”.

S-a adresat votanților exclus, generic spus, de dreapta. Nu ar fi trebuit să facă acel lucru. Ar fi trebuit să aibă un cuvânt pentru cei care au ieșit să demonstreze la Cotroceni, împotriva sa, chiar dacă sunt mai puțini decât cei din piața Victoriei și din restul țării. Nebăgându-i în seamă, nu face decât să repete mecanismul vicios de comportare a domnilor Dragnea, Tăriceanu și Grindeanu. Avem trei milioane de voturi, în stradă sunt sute de mii, prin urma nu ținem cont. (...) A fost un discurs bun, util și îndreptat spre viitorul României. Căruia i-a lipsit această componentă către simpatizanții stângii”, a mai spus jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a vorbit și despre faptul că, dacă PSD nu va rezolva criza ordonanțelor, atunci va convoca partidele la consultări. „Să vedem ce se va găsi prin consultărilor de la Cotroceni”, a spus el.

„E absolut salutar referendumul pe care îl cere președintele, pe tema continuării sau nu a luptei anticorupție la intensitate mare în România”, a mai spus jurnalistul.

Pe de altă parte, deși i-a apreciat discursul, Cristian Tudor Popescu a spus că ar fi preferat ca preeșdintele „să nu se comporte ca o vedetă, ca un artist la sfârșitul unui concert, către parlamentarii rămași în țară”.

Nu se pune problema de sentimente, că au fost deranjați sau nu. Erau pregătiți să facă asta. Au prins acest moment și au ieșit din sală. Este un gest politic. Dl. Iohannis nu ar fi trebuit să le ofere această ocazie”, a continyat jurnalistul.

În continuare, despre declarațiilor celor doi lideri PSD și ALDE, Cristian Tudor Popescu a spus că „până la urmă se va găsi o soluție”.

În următarele zile se va ajunge la o soluție de compromis. Ambele părți încearcă să capitalieze și, în același timp, să minimizeze piederile de imagine politică din ultimele zile”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri