CTP: „PSD vrea să îngenuncheze justiția. Sunt și alții care ar putea deveni obiectul unor dosare”

Data actualizării: Data publicării:
ctp

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 gestul mai multor oficiali din PSD de a-l susține pe liderul formațiunii, Liviu Dragnea, în fața DNA. Este o dovadă că în PSD nu s-a schimbat nimic în 20 de ani și că partidul, aflat acum la putere, vrea să îngenuncheze justiția, a spus jurnalistul.

„Apreciez consecvența PSD. Nu s-a schimbat nimic în ultimii 20 de ani. Liderii de atunci ai PSD, cu Adrian Năstase, Miron Mitrea și Dan Ioan Popescu veneau să-l susțină pe Gabriel Bivolaru, acuzat de furtul a 60 de milioane euro și apoi condamnat la închisoare. Același procedeu de intimidare a magistratilor de către PSD, aflat la putere: vedeți că o să aveți de-a face cu noi, nu uitați că noi suntem la putere, mesajul este de subordonare a justiției, noi suntem cei care judecăm în statul ăsta”, a spus Cristian Tudor Popescu.

El a vorbit și despre prezența, în fața DNA, a vicepremierului Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării: „Este luni dimineață. Nu are treabă la Guvern? Din câte am văzut, Guvernul ăsta are multă treabă cu românii. Va să zică a venit aici să susțină niște funcții. Deci dacă ești un simplu cetățean ajuns în față la DNA nu e cazul să fii susținut”.

În opinia jurnalistului, „este o manevră tipică. PSD rămâne credincios sie însuși”.

Cristian Tudor Popescu explică prezența a zeci de membri PSD în fața DNA prin faptul că „sunt și alții care ar putea deveni obiectul unor dosare”.

„Se ascute lupta de clasă. Este din ce în ce mai dură confruntarea cu organele de justiție. Partidul vrea să îngenuncheze justiția. DNA nu cedează, de aici această reacție la intimidare”, a spus el.

Jurnalistul a comentat și declarațiile făcute de Liviu Dragnea la congresul tinerilor social-democrați, când a făcut o comparație cu Pirații din Caraibe și a spus: „la cum ne hăituiesc ăștia, parcă suntem pirați”.

„Dragnea a avut un discurs penibil, în fața unei adunături de bezmetici. Am văzut niște interviuri cu tinerii PSD-iști. Întrebați cine e președintele partidului, dacă PSD e de stânga sau de dreapta, au dat răspunsuri de tinere maimuțe antropoide. Moment de un penibil infinit, Dragnea a debitat niște prefabricate verbale în fața unei adunături de tineri năuci și a unor domni ca Tudose sau Bădălau, care aplaudau discret, cu mâinile în zona burții”, a spus jurnalistul.

În opinia sa, în acest moment impactul politic cauzat de noul dosar asupra lui Liviu Dragnea nu este mare. „Aici contrapropaganda PSD vorbește mereu de statul paralel, de faptul că sunt hăituți, asta prinde la multe persoane cu discernământ foarte redus. Ce nu prinde e buzunarul. Acest program de guvernare, când își va arăta adevăratele consecințe, atunci o să aibă Dragnea probleme. Acum mai rezistă, poate să facă pe eroul, dar în sondaje e la 18-20% nivel de încredere”, a mai spus jurnalistul.

Liviu Dragnea fost chemat în această dimineață la DNA. Conform surselor Digi24, Dragnea a fost citat la DNA în calitate de suspect într-un nou dosar, al treilea, privind fapte de corupţie, iar una dintre acuzații este abuzul în serviciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri