Cu alegerile la tribunal | PNL crede că s-ar putea ajunge la un nou dosar penal pentru „blocarea alegerilor” de către Guvernul Ponta

Data publicării:
victor ponta psd

Liberalii susţin că se poate ajunge la un nou dosar penal pentru blocarea alegerilor, cum s-a întâmplat în cazul votului din Diaspora. Potrivit acestora, două milioane de români din ţară au fost împiedicaţi să îşi exercite dreptul la vot.

Am câştigat în primă instanţă toate procesele intentate guvernului Ponta pentru refuzul organizării alegerilor parţiale”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Preşedintele PSD nu are o explicaţie pentru această situaţie, deşi a făcut parte din guvernul Ponta.

„Este o situaţie stranie, recunosc, dar dacă legislaţia permite asta, uite apar şi situaţii de genul ăsta. Poate ar trebui să ne gândim la anul să vedem ce legi ar trebui modificate”, a spus Liviu Dragnea.

După ce a ignorat recomandările Autorității Electorale Permanente (AEP) pentru alegerile parţiale, fostul guvern nu a luat în calcul nici sfaturile preşedintelui Iohannis.

„După părerea mea, abordarea Guvernului este greşită. Ar fi trebuit să organizeze alegeri parţiale în toate localităţile şi judeţele unde persoanele care au fost pe funcţie au părăsit din varii motive aceste funcţii”, a precizat președintele Klaus Iohannis.

Mai mult, Victor Ponta afirma în 2012, când încă nu era premier, că refuzul guvernului Boc de a organiza parţiale este o faptă penală. După ce a ajuns el la Palatul Victoria şi-a schimbat discursul.

„Vom acţiona atât în instanţa civilă pentru ca instanţa să oblige Guvernul să organizeze alegeri, să respecte legea”, spunea Victor Ponta.

Când a ajuns premier însă, întrebat dacă va organiza alegeri parțiale Victor Ponta declara că face acest lucru „dacă instanţa ne va obliga, vom respecta deciziile instanţelor”.

Potrivit legii, Guvernul trebuie să organizeze alegeri parţiale în termen de 90 de zile de la vacantarea unui post ales prin vot uninominal. Într-un răspuns pentru Digi24, Ministerul Justiţiei a precizat că nu are nicio competenţă în organizarea alegerilor şi că Internele trebuie să ofere un răspuns. Ministerul de Interne nu a făcut niciun comentariu la solicitarea Digi24 privind blocarea alegerilor parţiale.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri