Culisele debutului mandatului prezidenţial. Invitaţi surpriză şi parlamentari activi pe Facebook

Data publicării:
mana lui Iohannis pe Constitutie

La douăsprezece fix, Klaus Iohannis păşea în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, în aplauzele deputaţilor şi senatorilor. În sală: Executivul condus de Victor Ponta, membrii Curţii Constituţionale, reprezentanţii corpului diplomatic, ai Bisericii şi foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu. Pentru prima dată au fost invitaţi la o ceremonie de învestitură şi reprezentanţii Casei Regale, prin Principele Radu.

"Legitimitatea istorică şi tradiţia Casei Regale transformă această instituţie într-o putere de echilibru fără de pereche, atât în prezent, cât şi în viitor şi probabil că este unul dintre motivele pentru care Familia Regală dar şi Casa Regalăau fost reprezentate, duminică, în Parlament", a spus Sandra Gătejeanu Gheorghe, directorul de protocol al Casei Regale a României.

Klaus Iohannis a ocupat jilţul destinat şefilor de stat iar în timpul rostirii jurământului a ţinut mâna pe Constituţie. Timp de 40 de minute cât a durat ceremonia, noul preşedinte a fost urmărit îndeaproape de soţie. Calmă, concentrată, Carmen Iohannis a ocupat un fotoliu de la balconul plenului reunit, lângă succesorul lui Klaus Iohannis la şefia PNL, Alina Gorghiu. Prima doamnă a zâmbit abia la final, după discursul soţului în faţa celor care reprezintă poporul.

A fost ultima zi de muncă din 2014 pentru parlamentari. Deşi ceremonia a durat mai puţin de trei sferturi de oră, unii erau nerăbdători să plece acasă sau chiar erau neatenţi.

Ultimul parlamentar rămas în sala de plen a vrut să-şi asigure prietenii virtuali că a asistat la întreaga ceremonie. "Mulţumim de încredere" este mesajul care însoţeşte fotografia postată de parlamentar pe pagina de socializare.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri