Cum apăra Dăncilă OUG 13 în Parlamentul European

Data actualizării: Data publicării:
Viorica Dancila Facebook3

În contextul scandalului iscat de adoptarea OUG 13, prin care se aduceau modificări esențiale Codului penal și Codului de procedură penală, inclusiv în ceea ce privește dezincriminarea parțială a abuzului în serviciu, europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă a apărat în Parlamentul European ordonanța Guvernului Grindeanu.

Viorica Dancila Facebook3
Sursă: Facebook

„Curtea Constituțională a constat că unele prevederi ale Codului penal nu erau constituționale. Drept urmare, Guvernul PSD-ALDE a dat ordonanță de urgență pentru a reglementa acest lucru. Același lucru a fost folosit anterior de Guvernul Cioloș și de Guvernul Boc. Guvernul președintelui Iohannis, Guvernul Cioloș, a operat 151 de modificări, realizate în secret, fără nicio consultare publică. De ce, domnule comisar, nu ați spus și atunci că România a făcut un pas înapoi? Mai mult, o serie de modificări efectuate de Guvernul Cioloș au încălcat fundamental drepturile omului. De pildă, deși procurorul a primit dreptul de schimba decizia judecătorului, deși Justiția se înfăptuiește de către judecător. Aceste modificări constituționale nu au făcut obiectul niciunui scandal public, nu au fost sancționate și nu s-a atras atenția nici de către Comisie. Iar acum este o acțiune mascată de a dărâma Guvernul legitim al României și de a nu ține cont de votul românilor din 11 decembrie. Doamna Macovei, ați lipit o etichetă nedreaptă și neadevărată României, așa ați pledat și la referendum și la MCV, de aceea nu vă votează românii și nu sunt de acord cu opiniile dumneavoastră. Da, fiți cu noi, cei care nu vor încălca cel mai democratic mod de exprimare, votul românilor”, a declarat aceasta, în februarie 2017.

Ulterior, Viorica Dăncilă a militat pentru modificarea legilor Justiției, criticându-i pe președintele Klaus Iohannis și pe fostul ministru de Justiției Monica Macovei. În linia trasată de PSD, ea a dat sfaturi unor oficiali europeni să se informeze mai bine înainte de a critica măsurile adoptate de coaliția la putere.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citește și: Următorul premier de sacrificiu al lui Dragnea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri